Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a început să primească cereri de plată aferente anului 2021 pentru schema de ajutor de stat pentru împădurire, valoarea maximă pentru o cerere este de 7 milioane de euro, a anunţat luni APIA, care a mai menţionat că cererile de plată pot fi depuse până pe data de 17 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“APIA informează potenţialii beneficiari că se primesc cereri de plată aferente anului 2021 pentru schema de ajutor de stat <<Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite>> aferentă măsurii 8, submăsura 8.1 <<Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite>>, din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020”, se arată în comunicatul transmis de APIA. Valoarea maximă a sprijinului public pentru o cerere de sprijin este de 7 milioane de euro.

Cererile de plată se primesc la centrele judeţene APIA şi al Municipiului Bucureşti, până la data de 17 mai 2021, de către beneficiarii care au depus cereri de sprijin în cadrul celor 5 sesiuni care au avut loc în perioada 2016-2020.

“Cererile de plată pot fi depuse şi după data de 17 mai, respectiv până la data de 11 iunie 2021 (inclusiv), cu o reducere de 1%, pentru fiecare zi lucrătoare, a sumelor la care beneficiarul ar fi avut dreptul dacă cererea de plată ar fi fost depusă până la data de 17 mai 2021 (inclusiv)”, se mai arată în comunicatul APIA. 

Formularele de modificare a cererilor de plată pot fi depuse, fără aplicarea de penalităţi, până la data de 31 mai 2021 (inclusiv). Formularele de modificare a cererilor de plată pot fi depuse şi după data 31 mai 2021, dar nu mai târziu de 11 iunie 2021, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor aferente anului de angajament pentru utilizarea efectivă a suprafeţei în cauză peste termenul de 31 mai 2021.

În funcţie de tipul plăţii solicitate, dosarul cererii de plată trebuie să cuprindă documentele doveditoare privind efectuarea lucrărilor de înfiinţare, împrejmuire şi întreţinere, specificate în capitolul al V- lea din formularul - tip de cerere de plată pentru anul 2021. 

În contextul actual privind epidemia de Coronavirus pe teritoriul României, conform legislaţiei, pe perioada stării de alertă, depunerea cererii de plată se poate realiza la centrele APIA, fără prezenţa fizică a beneficiarilor, prin mijloace electronice de comunicaţie.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.