Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în a doua lună a acestui an cu 14,9% faţă de februarie 2016, ritm mai scăzut faţă de cel înregistrat în 2016, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 4,3%, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2016, afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au urcat cu 18% faţă de 2015.

Cel mai mare avans, de 23,2%, a fost înregistrat în februarie de serviciile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor, urmat de comerţul cu autovehicule (18%) şi comerţul cu motociclete (11,3%).

Din segmentul serviciilor prestate populaţiei, cel mai mare avans l-a înregistrat în ianuarie spălarea articolelor textile, cu o creştere de 6,6%, urmat de jocurile de noroc (+6,2%).

Faţă de luna precedentă, cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în februarie cu 14%, pe serie brută, şi cu 3%, pe seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. 

De asemenea, tot faţă de ianuarie, serviciile de piaţă prestate populaţiei au stagnat în februarie, ca serie brută, dar au urcat cu 1,6% pe seria ajustată.

Afacerile de retail au fost susţinute anul trecut de creşterea puternică a salariilor, tendinţă care ar putea continua şi în 2017.

Ultimele statistici arată că, în februarie, câştigul salarial mediu net a scăzut cu 2,8%, sau 64 lei, în luna februarie faţă de nivelul din luna precedentă, până la 2.236 lei (496 euro), iar ritmul anual de creştere a încetinit puternic, la 14,5%, de la 18,4% în ianuarie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.