Grupul Aerotravel a anunţat joi că redeschide sezonul croazierelor pentru turiştii din România, de la 1 noiembrie 2020, croazierele fiind operate de MSC Cruises în Marea Mediterană, în porturi din Italia, Spania, Franţa şi Malta, la tarife ce pornesc de la 229 euro de persoană şi includ şase nopţi de cazare. Grupul precizează că, înainte de îmbarcare, pasagerilor li se va verifica temperatura corporală şi tot echipajul navei va fi testat de Covid-19 înainte de îmbarcare şi în mod regulat pe perioada contractului lor. Check-in-ul se face online, iar îmbarcarea se face pe intervale orare pentru un număr limitat de pasageri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Croazierele, operate de MSC Cruises în Marea Mediterană, vor include pe itinerariul lor porturi din Italia, Spania, Franţa şi Malta. Tarifele încep de la 229 euro /persoană şi includ şase nopţi de cazare în cabină interioară, pensiune completă şi un plan variat de activităţi la bordul navei de croazieră (teatru, fitness, piscine, muzică live)", a anunţat compania.

Preţul nu include transportul aerian, asigurările medicale, excursiile la ţărm, taxa de serviciu (10 euro/persoană/zi) şi nici taxele portuare (120 euro/persoană).

“Suntem bucuroşi că, după o pauză semnificativă, vom putea oferi din nou croaziere turiştilor români, în condiţii de siguranţă sanitară sporită şi bucurându-se de aceeaşi experienţa la bord. În prezent oferim itinerariile MSC, aceştia fiind primii care vor permite îmbarcarea cetăţenilor români începând cu 1 noiembrie 2020. Un aspect pe care vreau sa îl subliniez, ţine de condiţiile de rezervare asociate acestui produs turistic, adaptate situatiei curente şi care presupun posibilitatea modificării datei de îmbarcare cu până la 15 zile înainte de plecare”, a declarat Antonio Niţu, directorul general al Grupului Aerotravel.

MSC Cruises a reluat croazierele pe 16 august 2020 pentru pasagerii din zona Schengen, cu MSC Grandiosa şi MSC Magnifica, în timp ce Costa Cruises va reporni croazierele cu Costa Delizosa şi Costa Diadema, cu prima plecare pe 6 septembrie 2020. Pentru început, din motive de siguranţă, Costa Cruises va îmbarca doar cetăţeni italieni, iar navele vor ancora doar în porturi din Peninsula Italică, urmând ca, ulterior, să îşi extindă progresiv operaţiunile.

”Îmi exprim speranţă că, în câteva luni, şi celelalte linii de croaziere care deja operează vor redeschide îmbarcările pentru cetăţenii români, dacă situaţia sanitară se va stabiliza, iar Aerotravel, prin compania sa specializata, CruiseHub, va putea oferi noi itinerarii şi experienţe interesante clienţilor, în croaziere maritime şi fluviale”, a completat Antonio Niţu.

Compania a lansat oferte şi pe croaziere fluviale în Europa. Companiile de croaziere fluviale A-Rosa şi Lüftner au reînceput operarea din această vară, cu itinerarii pe Dunăre, Rin, Duero, Main, Rhône şi Sena. O croazieră fluvială are tarife pornind de la 775 euro/persoană şi include cinci nopţi de cazare la bordul navei cu pensiune completă şi toate taxele.

Pasagerii se vor îmbarca pe 29 octombrie 2020 şi vor naviga pe itinerariul: Köln, Cochem, Koblenz, Mannheim, Strasbourg, Basel. În prezent, Lüftner îmbarcă cetăţeni români, dar cu respectarea condiţiilor de intrare în ţara din care se face îmbarcarea.

"Înainte de a reîncepe operarea croazierelor, MSC Cruises, Costa Cruises, A-Rosa şi Lüftner au luat măsuri de siguranţă sanitară sporite, pentru a proteja pasagerii, echipajul şi comunităţile locale pe care navele le vizitează. (Chiar şi companiile care nu au reluat operaţiunile elaborează în prezent norme de siguranţă sanitară la bord: Royal Caribbean, Celebrity Cruises, Azamara, NCL, Holland America Line, Silversea). Noua procedură se bazează pe check-in online, iar îmbarcarea se face pe intervale orare dedicate unui număr limitat de pasageri, pentru a elimina pe cât posibil contactul fizic şi aglomeraţia. Măsurile de protecţie a sănătăţii din terminalul de croazieră vor îndeplini aceleaşi standarde ridicate ca şi cele de la bord", precizează compania.

Înainte de îmbarcare, pasagerilor MSC Cruises li se va verifica temperatura corporală, apoi vor completa un chestionar de sănătate şi vor efectua un test COVID-19. Persoanelor testate pozitiv sau care prezintă simptome nu li se va permite îmbarcarea. Pasagerii care provin din ţări cu risc ridicat vor trebui să prezinte obligatoriu un test molecular RT-PCR cu rezultat negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de îmbarcare. Tot echipajul navei va fi testat de COVID-19 înainte de îmbarcare şi în mod regulat pe perioada contractului lor. Pasagerii celorlalte companii de croazieră vor fi supuşi unei verificări generale a stării de sănătate, inclusiv a temperaturii corporale. Şi Costa Cruises va realiza testarea tuturor pasagerilor înainte de îmbarcare.

"MSC Cruises asigură pasagerii că suprafeţele de pe nave vor fi curăţate şi igienizate cu dezinfectanţi de uz clinic, iar aerul din interior va fi dezinfectat cu lămpi UVC, care ucid 99,7% din microbi. Cabinele vor fi curăţate zilnic, acordându-se atenţie zonelor care sunt atinse în mod frecvent. Va fi mărită frecvenţa curăţeniei şi dezinfectării navei, cu accent pe zonele intens circulate. În locurile în care distanţarea socială nu este posibilă (de exemplu lifturi), pasagerii vor trebui să poarte mască. Zilnic, în cabina fiecărui pasager vor fi lăsate măşti noi; acestea vor fi disponibile şi în alte zone ale navei. Costa Cruises impune purtarea măştilor de protecţie la bord, iar Lüftner plasează distribuitoare de gel dezinfectant în zonele principale ale navei", anunţă Aerotravel.

La MSC Cruises, distanţarea fizica va fi realizată prin reducerea numărului de pasageri la maxim 70% din capacitatea navei, astfel încât fiecărui pasager să îi revină aproximativ 10 mp. Activităţile vor fi modificate pentru a se adresa unor grupuri mai mici, iar sălile de evenimente vor funcţiona la capacitate redusă. Şi Costa Cruises a redus numărul pasagerilor care se pot îmbarca la bord şi a remodelat zonele comune pentru a permite distanţarea.

Excursiile la ţărm vor avea loc în condiţii speciale.

Navele au personal calificat, care au la dispoziţie echipamentul necesar pentru testarea, evaluarea şi tratarea suspecţilor de COVID-19. Pasagerii suspecţi de Covid-19 şi contacţii acestora vor fi izolaţi în cabine speciale. Orice pasager cu simptome de Covid-19 va fi tratat gratuit la bord în centrul medical.

Atât oaspeţilor, cât şi echipajului li se va măsura zilnic temperatura, precum şi în momentul în care se întorc din excursii la ţărm sau la trecerea prin staţiile de monitorizare special amenajate pe navă.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.