Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa va investi 12 milioane lei, fără TVA, pentru creşterea siguranţei traficului de pasageri, după ce Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, a aprobat miercuri nota de fundamentare referitoare la necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente obiectivului de investiţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Valoarea totală fără TVA a investiţiei este de 11,98 milioane lei, iar achiziţia urmează să fie finalizată în decurs de 16 luni.

”Astfel, având în vedere că atât politica flexibilă şi stimulativă de tarifare a serviciilor oferite companiilor aeriene, creşterea şi diversificarea serviciilor oferite pasagerilor şi operatorilor aerieni cât şi aplicarea unei politici active de marketing, duc la dezvoltarea continuă a traficului aeroportuar, este nevoie de măsuri de asigurare eficientă a tuturor serviciilor de siguranţă aeronautică”, informează aeroportul.

În nota de fundamentare aprobată miercuri este prevăzută achiziţia următoarelor echipamente: un degivror pentru pistă, o autofreză zăpadă, două perii cu cap tractor (complet echipate) şi un dispozitiv de măsurare continuă a coeficientului de frânare.

”Această achiziţie contribuie la realizarea obiectivului general al strategiei de dezvoltare a aeroportului, la dezvoltarea actualului sistem de transport şi integrarea lui în sistemul multimodal proiectat la nivelul regiunii”, precizează aeroportul.

Finanţarea investiţiei se realizează din fonduri europene nerambursabile, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, exclusiv pentru cofinanţare, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, precum şi din venituri proprii, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.