Aproximativ 16 milioane de pasageri au călătorit prin Aeroportul Internaţional Ferenc Liszt din Budapesta până în acest an, marcând un nou record, potrivit unui comunicat al aeroportului, preluat de Budapest Business Journal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2018, aproximativ 14,9 milioane de pasageri au tranzitat aeroportul, ceea ce a fost un alt record la acea vreme.

Aeroportul atribuie numărul tot mai mare de pasageri destinaţiei turistice Budapesta, dezvoltării dinamice a reţelelor de zbor şi apariţiei unor companii aeriene noi.

Numai în 2019, numărul oraşelor accesibile din Budapesta a crescut cu 16%. De asemenea, în acest an au fost lansate 33 de zboruri noi, iar alte 16 sunt anunţate deja pentru 2020. Există aproximativ un milion de locuri disponibile doar pentru zborurile cu cursă lungă, spre destinaţii precum Beijing, Chicago, Doha, Dubai, New York, Philadelphia, Shanghai, Seul şi Toronto.

Aeroportul a atins 10 milioane de pasageri în anul 2015, ceea ce înseamnă că numărul total de pasageri a crescut cu 60% în doar patru ani.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.