Administraţia Trump a blocat sâmbătă plăţi de miliarde de dolari către asigurătorii medicali, în cadrul programului Obamacare, motivând că o decizie recentă a unui tribunal federal împiedică distribuirea banilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrul pentru Asistenţă Medicală şi Servicii Medicale (Centers for Medicare and Medicaid Services - CMS), care administrează programele din cadrul legii Affordable Care Act, a anunţat că măsura afectează plăţi în valoare de 10,4 miliarde de dolari.

Aministraţia preşedintelui Donald Trump s-a folosit de atribuţiile sale de reglementare pentru a submina programul Obamacare, după ce Congresul controlat de republicani nu a reuşit anul trecut să înlocuiască legea asistenţei medicale.

Aproximativ 20 de milioane de americani sunt asiguraţi medical prin intermediul programului Obamacare.

Plăţile au rolul să stabilizeze piaţa asigurărilor medicale prin compensarea asigurătorilor care au avut în 2017 asiguraţi cu boli mai grave şi mai costisitoare.

Guvernul colectează bani de la asigurătorii medicali cu asiguraţi relativ mai sănătoşi, ale căror asigurări costă mai puţin.

CMS, care este subordonată Departamentului pentru Sănătate şi Servicii Umane al SUA, a anunţat că măsura este necesară ca urmare a unei decizii luată în februarie de un tribunal federal din New Mexico, care a constatat că guvernul federal foloseşte o formulă incorectă pentru alocarea plăţilor.

”Am fost dezamăgiţi de decizia recentă a curţii. În urma acestui litigiu, sunt blocate acum plăţi şi încasări pentru ajustarea riscului în valoare de miliarde de dolari”, a afirmat într-un comunicat directorul CMS, Seema Verma.

Un tribunal federal din Massachusetts menţinuse în ianuarie formula de alocare a fondurilor.

Comunicatul CMS precizează că agenţia a solicitat tribunalului din New Mexico să reanalizeze decizia şi şi-a exprimat speranţa într-o rezolvare promptă a problemei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.