Administraţia Federală pentru Aviaţie (FAA) din Statele Unite vrea să amendeze Boeing cu 5,4 milioane de dolari pentru că nu a prevenit instalarea unor piese defecte pe avioanele 737 MAX, transmite Reuters, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

FAA a acuzat vineri, într-un comunicat, că Boeing ”nu a reuşit să îşi supravegheze furnizorii pentru a se asigura că aceştia respectă sistemul de asigurare a calităţii din cadrul companiei,...Boeing cu bună ştiinţă a solicitat FAA autorizarea avioanelor după ce a stabilit că acele componente nu pot fi utilizate pentru că nu au trecut testele referitoare la soliditate.

În luna decembrie, administraţia a  propus aplicarea unei amenzi civile de 3,9 milioane de dolari împotriva Boeing, în legătură cu 133 de avioane 737 NG, care sunt dintre-o generaţie anterioară 737.

Aeronavele 737 MAX sunt consemnate la sol din martie 2019, în urma a doua prăbuşiri fatale care au provocat moartea a 346 de oameni. Siguranţa avioanelor Boeing a ajuns în atenţia parlamentarilor şi a FAA din cauza mai multor probleme.

FAA a dezvăluit în luna iunie că circa 300 de avioane NG şi 737 MAX ar putea conţine piese fabricate incorect şi a anunţat că va cere ca piesele respective să fie înlocuite rapid.

Piesele respective ghidează elemente aerodinamice ale aripilor care contribuie la decolare şi la aterizare. Defecţiunea poate face ca elementele aerodinamice să lovească avionul şi să rănească pasagerii sau să împiedice o aterizare în condiţii de siguranţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.