Administraţia preşedintelui Joe Biden a început discuţiile cu sectorul utilităţilor şi cu cel auto, pentru reducerea emisiilor cu efect de seră, a declarat, miercuri, consilierul pentru schimbările climatice interne al Casei Albe, Gina McCarthy, trannsmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

interne al Casei Albe, Gina McCarthy, trannsmite Reuters.

Discuţiile fac parte dintr-un efort mai larg al administraţiei Biden, care va fi coordonat de McCarthy, pentru a implica fiecare agenţie federală în eliminarea emisiilor de carbon din sector energetic american până în 2035 şi din întreaga economie americană până în 2050.

Statele Unite sunt al doilea cel mai mare emitent de gaze cu efect de seră din lume după China, peste jumătate din emisii provenind din sectorul energetic şi cel al transporturilor, potrivit Agenţiei pentru Protecţia Mediului.

Prima sarcină majoră pentru McCarthy este să stabilească o ţintă de reducere a emisiilor de carbon până în 2030, în cadrul Acrodului de la Paris privind schimbările climatice, înaintea unui summit pe această temă la care se vor reuni liderii mondiali, inclusiv Biden, pe 22 aprilie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.