Adidas va începe să vândă o parte din pantofii din parteneriatul său defunc Yeezy cu rapperul Kanye West la sfârşitul lunii mai, potrivit companiei, care intenţionează să doneze o parte din încasări organizaţiilor care luptă împotriva antisemitismului şi rasismului, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adidas a rupt legăturile cu West, care se numeşte Ye, în octombrie, după ce a făcut o serie de comentarii antisemite în interviuri şi pe reţelele de socializare.

Producătorul german de îmbrăcăminte sport a rămas cu pantofi Yeezy în valoare de 1,2 miliarde de euro (1,3 miliarde de dolari).

Adidas nu a spus cât va dona, spunând doar că ”o sumă semnificativă” va fi acordată unor organizaţii precum Anti-Defamation League (Liga Anti-Defîimare) şi Philonise & Keeta Floyd Institute for Social Change, conduse de fratele lui George Floyd, care îşi propune să lupte împotriva sistemelor sistemice de rasism în Statele Unite.

”Credem că aceasta este cea mai bună soluţie, deoarece respectă modelele create şi pantofii produşi, funcţionează pentru oamenii noştri, rezolvă o problemă de inventar şi va avea un impact pozitiv în comunităţile noastre”, a spus CEO-ul Bjoern Gulden.

”Nu există loc în sport sau societate pentru ură de orice fel şi rămânem angajaţi să luptăm împotriva ei”.

Lansarea unora dintre pantofi marchează prima dată când Adidas vinde clienţilor produse Yeezy de la încheierea parteneriatului, în octombrie, o decizie care a declanşat mai multe avertismente de profit, deoarece compania a dezvăluit cât de importantă este linia Yeezy pentru profitabilitatea sa.

Valoarea pantofilor Yeezy pe piaţa de revânzare a crescut vertiginos de atunci, preţul unor modele fiind mai mult decât dublu.

Adidas nu a precizat dacă va încerca să controleze piaţa de revânzare a pantofilor.

Pentru fiecare vânzare de încălţăminte, Ye va avea dreptul la comisioane convenite în prealabil - 15% din cifra de afaceri, potrivit rapoartelor presei.

Adidas a refuzat să comenteze acest lucru.

Compania a spus că ar putea exista noi vânzări ale stocurilor Yeezy, dar nu au fost luate decizii cu privire la momentul respectiv.

Anunţul nu are un impact imediat asupra perspectivei financiare  grupului pentru 2023.

”Într-un moment în care antisemitismul a atins niveluri istorice în SUA şi creşte la nivel global, apreciem modul în care Adidas a transformat o situaţie negativă într-un rezultat foarte pozitiv”, a declarat CEO-ul Ligii Anti-Defaimare, Jonathan Greenblatt.

Adidas are deja o relaţie cu ADL, după ce a donat 1 milion de dolari organizaţiei, în noiembrie.

Institutul Philonise & Keeta Floyd pentru Schimbări Sociale nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii cu privire la donaţia planificată a Adidas. Adidas a invitat alte organizaţii să propună proiecte ”care vizează combaterea discriminării şi urii prin sport”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.