Acţiunile Uber Technologies au crescut joi cu până la 44% după ce directorul general al companiei, Dara Khosrowshahi, a declarat că aceasta are rezerve suficiente de numerar pentru a depăşi criza provocată de epidemia de coronavirus, el semnalând şi o redresare în unele părţi ale afacerilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem foarte norocoşi să avem o poziţie solidă de numerar, de circa 10 miliarde de dolari de numerar liber la sfârşitul lunii februarie”, a afirmat Khosrowshahi într-o conferinţă cu analiştii susţinută înainte de deschiderea bursei.

”În  orice criză, lichidităţile sunt esenţiale”, a adăugat acesta.

Khosrowshahi a făcut comentariile într-o perioadă în care măsurile luate de guverne pentru a ţine sub control răspândirea coronavirusului au încetinit activităţile economice, forţând multe companii să recurgă la rezervele de numerar şi să acceseze linii de credit pentru a plăti salarii şi alte obligaţii financiare.

Şeful Uber a spus că într-un scenariu extrem, în care afacerile de taximetrie vor scădea cu 80% pentru restul anului, Uber va mai avea numerar liber de 4 miliarde de dolari.

În timp ce cursele au scăzut cu 60%-70% în zonele afectate de virus, cum ar fi Seattle, în regiuni precum Hong Kong ce a fost mai greu a trecut, iar Uber observă începutul unei redresări, a spus acesta.

”De îndată ce un oraş începe să se mişte, o va face şi Uber”, a arătat el.

Acţiunile companiei americane concurente Lyft au crescut cu 34% în urma comentariilor optimiste făcute de şeful Uber.

Uber şi Lyft au început să suspende cursele de ride-sharing pe platformele lor din Statele Unite şi Camada, ca urmare a apelurilor autorităţilor pentru distanţare socială din cauza virusului.

Acţiunile lor au scăzut, iar valoarea Uber s-a înjumătăţit în acest an, în timp ce capitalizarea Lyft a scăzut cu 65%.

Divizia de livrare a mâncării a Uber, Uber Eats, înregistrează creştere, tot mai mulţi oameni evitând să iasă în oraş la masă, în timp ce primăriile au ordonat închiderea restaurantelor.

Uber Eats a anunţat la începutul acestei săptămâni că va elimina comisioanele pentru restaurantele independente din SUA şi Canada.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.