Acţiunile Twitter au înregistrat joi o creştere record, de 22%, după ce rezultatele aferente trimestrului al treilea au depăşit estimările analiştilor, datorită vânzărilor de publicitate, chiar dacă numărul de utilizatori a scăzut în urma închiderii a milioane de conturi false, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avansul acţiunilor a inversat declinul de 19% consemnat în urmă cu trei luni, când Twitter a şocat Wall Street cu un declin similar al numărului de utilizatori. De această dată, investitorii au salutat faptul că Twitter elimină conturile folosite pentru dezinformare, mesaje de ură şi alte abuzuri, ca cea mai bună soluţie pentru o bază de utilizatori de calitate ridicată, atractivî pentru advertiseri.

”Dacă scapă de bot-uri şi conturi false şi combat mesajele care răspândesc ură, este un fapt benefic pentru sănătatea platformei în ansamblul ei”, a declarat un analist al Pivotal Research Group, Brian Wieser.

Veniturile din publicitate ale Twitter au urcat cu 29%, la 650 de milioane de dolari, în trimestrul al treilea, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Veniturile totale au avansat cu un ritm similar, la 758 de milioane de dolari, fiind peste estimările analiştilor, de 702,6 milioan de dolari, potrivit datelor Refinitiv.

Compania a raportat un pofit ajustat de 21 de cenşi pe acţiune, cu mult peste aşteptările analiştilor, de 14 cenţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.