Acţiunile Tesla au crescut marţi cu 12%, după ce Credit Suisse a îmbunătăţit ratingul titlurilor producătorului american de automobile electrice, în contextul avansului indicilor bursieri de pe Wall Street determinat de optimismul că epidemia de coronavirus a ajuns la un platou, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ultimele două zile, acţiunile Tesla au urcat cu 28%, investitorii privind dincolo de perturbările provocate de pandemia care a obligat Tesla să oprească producţia la fabrica sa din California, să trimită angajaţii în şomaj tehnic şi să reducă salariile.

Preţul acţiunilor Tesla s-a dublat de la un minim atins în luna martie, dar se află cu 20% sub un maxim record atins în februarie, înainte ca temerile legate de impactul pandemiei asupra economiei mondiale să provoace o scădere generalizată a burselor.

Indicele S&P 500 a crescut marţi cu 2,6%, în urma informaţiilor că unele state americane pregătesc planuri de redeschidere a economiilor, dar indicele este totuşi cu 16% sub un nivel maxim record atins pe 19 februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.