Acţiunile Nvidia au scăzut marţi cu aproape 5%, până la un minim al ultimelor aproape cinci luni, în urma unui raport conform căruia gigantul de inteligenţă artificială (AI) ar putea fi obligat să anuleze comenzi de cipuri avansate în valoare de 5 miliarde de dolari către China, în conformitate cu noile restricţii guvernamentale din SUA, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nvidia a fost notificată săptămâna trecută că comenzile de cipuri AI programate pentru livrare anul viitor către marile companii de tehnologie chineze, inclusiv Alibaba Group, ByteDance, proprietarul TikTok, şi Baidu, sunt supuse celor mai recente restricţii de export anunţate de Departamentul de Comerţ al SUA, potrivit unui articol din Wall Street Journal, care citează persoane familiare cu problema.

Acţiunile Nvidia au scăzut cu 4,7%, până la 392,30 dolari pe unitate, la cel mai redus nivel de la jumătatea lunii iunie, şi sun cu 20% sub un maxim de 493,55 dolari pe unitate atins pe 31 august.

Un purtător de cuvânt al Nvidia a spus că există ”o cerere mare” pentru cipurile sale avansate, care necesită adesea un timp semnificativ pentru a fi construite, şi că lucrează pentru a aloca comenzile ”gamei sale largi de clienţi” din SUA şi din alte părţi.

Noile reguli intră în vigoare în noiembrie şi includ controale la exporturi către ţări precum Iran şi Rusia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.