Acţiunile mai multor companii din industria canabisului cresc puternic, devenind ţinte ale investitorilor mici din comunitatea platformei Reddit, care mizează pe legalizarea în Statele Unite, la nivel federal, a utilizării acestei plante, în timpul administraţiei democrate, potrivit CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunile companiei Tilray au urcat miercuri cu aproximativ 25%, iar de la începutul acestui an cu peste 530%.

Titlurile Canopy Grows au avansat cu 4% şi cu 100% în 2021, în timp ce acţiunile Aphria au crescut cu 10%, respectiv cu 275%. Acţiunile Aurora Cannabis au crescut miercuri cu 11% şi peste 100% în acest an.

Acest grup din industria canabisului beneficiază de interesul armatei de investitori mici de pe platforma WallStreetBets Reddit, care a contribuit la creşterea puternică a acţiunilor companiei GameStop, care comercializează jocuri video.

Mai multe postări ale unor utilizatori ai Reddit arată optimismul referitor la creşterea acţiunilor.

”Iarba mă va face milionar în 2021”, potrivit unei postări care are peste 107.000 de like-uri.

”Considerăm că creşterea companiilor canadiene este determinată în mare parte de investitorii mici, alimentată poate de Robinhood şi Reddit, care investesc în special în producători canadieni de canabis. Nu spun că este un caz de tipul GameStop, dar creşterea companiilor canadiene nu este bazată în totalitate pe  indicatorii fundamentali”, a declarat Pablo Zuanic, analist la firma Cantor Fitzgerald.

În timp ce traderii de pe Reddit sunt optimişti în legătură cu aceste companii, opiniile de pe Wall Street sunt diferite. Dintre cei 14 analişti care urmăresc compania Tilray, numai doi au rating de cumpărare pentru acţiunile acesteia, potrivit FactSet. Dintre cei 20 de analişti care se ocupă de Canopy Growth, doar doi recomandă cumpărarea titlurilor acesteia, iar dintre cei 11 analişti care urmăresc Aphria, şapte acordă rating de cumpărare.

Companiile din industria canabisului beneficiază şi de optimismul declanşat de victoria democraţilor în alegeri, care deţin majoritatea în Congres şi Casa Albă, aceştiA intenţionând să legalizeze planta la nivel federal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.