Acţiunile Icahn Enterprises, conglomeratul lui Carl Icahn, au scăzut miercuri cu până la 20% din cauza unei investigaţii a procuraturii, care caută informaţii legate de guvernanţa corporativă, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Săptămâna trecută, acţiunile Icahn Enterprises au scăzut cu aproape 25%.

Un document depus la autorităţile de reglementare a pieţei bursiere a dezvăluit că biroul procurorului SUA pentru Districtul de Sud al New York-ului a contactat Icahn Enterprises miercurea trecută, pentru a căuta informaţii despre guvernanţa corporativă, capitalizare, oferte de valori mobiliare, dividende, evaluare, materiale de marketing, due diligence şi alte materiale.

Autorităţile de reglementare au solicitat informaţii la o zi după ce renumitul vânzător în lipsă Hindenburg Research a luat o poziţie scurtă împotriva companiei Icahn.

Hindenburg a acuzat evaluări ”umflate” ale activelor, marţea trecută, printre alte motive, pentru ceea ce spune că este o primă neobişnuit de mare de valoare a activelor nete în acţiunile holdingului cotat la bursă.

”Procuratura SUA nu a făcut nicio afirmaţie sau acuzaţie împotriva noastră sau a domnului Icahn cu privire la ancheta de mai sus”, a spus Icahn Enterprises în documentul 10-Q.

Într-o declaraţie separată, compania a numit raportul Hindenburg ”înşelător şi egoist”, spunând că firma condusă de Nathan Anderson a folosit tactici ”de distrugere intenţionată a proprietăţii şi rănirea unor persoane fizice nevinovate”.

Modul de operare al lui Anderson este de a lansa campanii de dezinformare pentru a distorsiona imaginile companiilor, a le deteriora reputaţia şi a sângera economiile obţinute cu greu ale investitorilor individuali. Dar, spre deosebire de multe dintre victimele sale, nu vom sta în expectativă. Intenţionăm să luăm toate măsurile adecvate pentru a ne proteja deţinătorii de unităţi şi a riposta”, a spus Icahn Enterprises.

Icahn, cel mai cunoscut investitor prin preluări ostile de companii din istorie, şi-a făcut un nume după ce a reuşit o preluare ostilă a Trans World Airlines în anii 1980, dezbrăcând compania de activele sale.

Cel mai recent, investitorul miliardar s-a angajat în investiţii activiste în McDonald’s şi firma de biotehnologie Illumina.

Cu sediul central în Sunny Isles Beach, Florida, Icahn Enterprises este un holding care investeşte în nenumărate afaceri, inclusiv energie, automobile, ambalaje alimentare, metale şi imobiliare.

Icahn a spus că performanţa companiei sale a fost mai mică decât mediile istorice şi asta se datorează în principal viziunii sale conservatoare asupra pieţei.

”Recent am luat măsuri pentru a reduce poziţiile scurte din portofoliul nostru de acoperire şi ne-am concentrat în cea mai mare parte pe activism, care ne-a servit atât de bine în trecut. Credem că portofoliul nostru existent are un potenţial de creştere considerabil în următorii ani”, a spus Icahn.

Acţiunile Icahn Enterprises au scăzut în acest an cu peste 35%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.