Acţiunile europene scad puternic, urmând tendinţa negativă a contractelor futures în SUA, declanşată de rezultatele trimestriale sub aşteptări publicate joi de Alphabet, compania mamă a Google, şi Amazon.com, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele .STOXX50E, al celor mai mari companii din zona euro, este în declin cu 1,5%, DAX al bursei din Frankfurt cu 1,7%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 1,8%.

Sezonul raportărilor financiare ale companiilor pentru trimestrul al treilea a fost marcat de vânzări accentuate de acţiuni pe pieţele internaţionale şi de revizuirea puternică a estimărilor de profit.

Rezultatele dezamăgitoare ale Amazon şi Alphabet au realimentat temerile investitorilor legate de dominaţia titlurilor din sectorul tehnologiei.

Indicele pan-European STOXX 600 este pe cale să înregistreze în octombrie ccea mai slabă evoluţie după cea din august  2015.

Acţiunile producătorului francez de componente auto Valeo au scăzut cu peste 19%, după ce a publicat al doilea avertisment referitor la profitabilitate din ultimele trei luni, semnalând problemele provocate de testele mai stricte pentru emisiile poluante din Europa şi declinul puternic al vânzărilor în China.

Un alt producător major de componente auto, Faurecia, a consemnat un declin de 9,2% al titlurilor, ca reacţie la un acord de preluare a producătorului japonez de sisteme de navigaţie auto Clarion, de la compania Hitachi.

Acţiunile Altran au urcat cu 16%. Firma de consultanţă în inginerie şi tehnologie a raportat rezultate financiare solide pentru trimestrul al treilea.

Titlurile producătorului suedez de electrocasnice Electrolux au scăzut în schimb cu 13,5% în urma revizuirii în scădere a estimărilor referitoare la cerere şi anticiparea unor costuri mai mari din cauza creşterii preţurilor materiilor prime şi a tarifelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.