Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de vineri în scădere, investitorii urmărind negocierile referitoare la acordul comercial post-Brexit, care se apropie de termenul limită, şi discuţiile din Statele Unite privind noul pachet de stimulare economică, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele pan-european Stoxx 600 a închis în declin cu 0,7%, cele mai mari pierderi fiind consemnate de componenta telecomunicaţiilor, de 2,9%.

DAX, al bursei din Frankfurt, a coborât cu 1,36%, FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,8%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 0,76%. La Milano, indicele FTSE MIB a scăzut cu 0,97%, iar indicele IBEX 35 al bursei din Madrid cu 1,46%.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat joi că există ”o probabilitate ridicată” ca Marea Britanie să se separe de Uniunea Europeană fără un acord de liber schimb, la sfârşitul acestei luni.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus la rândul ei liderilor UE că ”există o probabilitate mai mare să nu existe un acord decât să existe”.

Lira sterlină a scăzut cu 0,6% faţă de dolar, la circa 1,32 dolari pe unitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.