Acţiunile europene au început tranzacţiile de joi în scădere, urmând tendinţa negativă a burselor la nivel mondial, după revizuirea în sens negativ a estimărilor de vânzări de către Apple, care a amplificat temerile referitoare la încetinirea creşterii economiei global, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele pan-european Stoxx 600 este în scădere cu 0,6%, FTSE al bursei din Londra cu 0,24%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,75%, iar DAX al bursei din Frankfurt cu 0,61%. La Madrid, indicele IBEX 35 coborară cu 0,3%, în timp ce indicele FTSE MIB al bursei din Milano scade cu 0,3%.

Principalul motiv al acestui declin este o scrisoare a directorului general al Apple, Tim Cook, adresată investitorilor, în care a redus estimările referitoare la veniturile gigantului din industria tehnologiei la 84 de miliarde de dolari, de la un interval de 89-93 de miliarde de dolari prognozat anterior. Compania a redus şi marja brută de profit la aproximativ 38%, de la 38%-38,5%.

Problemele Apple în China, o piaţă uriaşă pentru producătorul iPhone, unde obţine circa 15% din veniturile sale globale, sunt provocate de războiul comercial dintre SUA şi China, dar şi de alţi factori, cum ar fi faptul că Apple oferă baterii de schimb pentru iPhone-urile mai ieftine, potrivit scrisorii.

Acţiunile asiatice au avut şi ele o evoluţie negativă, în timp ce contractele futures de pe Wall Street sugerează că Wall Street va deschide joi în scădere.

Indicele sud-coreean Kospi a scăzut cu 0,2%, tras în jos de declinul titlurilor furnizorilor Apple, în timp ce indicele chinez Hang Seng a coborât cu 0,5%.

Contractele futures Dow indică un declin de 300 de puncte la deschidere, iar cele pentru S&P 500 şi Nasdaq o scădere de peste 1%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.