Amer Sports, producătorul renumitelor rachete de tenis Wilson, a revenit joi la bursa din New York, după ce a vândut acţiuni la un preţ redus în oferta sa publică iniţială din SUA, la o evaluare de 6,3 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După o perioadă de secetă a listărilor din ultimii doi ani, analiştii se aşteaptă ca ofertele publice iniţiale din Statele Unite să îşi revină în 2024, pe baza aşteptărilor pentru o aterizare lină a economiei SUA.

Dar redresareaa fost inegală până acum.

Amer Sports, care deţine o serie de mărci de sport emblematice, precum Arc'teryx şi Salomon, a vândut 105 milioane de acţiuni la preţul de 13 dolari fiecare, pentru a strânge 1,37 miliarde de dolari, miercuri.

Anterior, compania a vizat un interval de preţ de 16 - 18 dolari pe acţiuni.

Acţiunile a început să se tranzacţioneze la 13,4 dolari fiecare, în creştere cu 3,1% faţă de preţul IPO, dând companiei o evaluare de 6,5 miliarde de dolari.

Debutul marchează al doilea test major al apetitului investitorilor pentru acţiunile de retail specializate din ultimele luni, după debutul dezamăgitor al producătorul de sandale de lux Birkenstock, la sfârşitul anului trecut.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.