Acţiunile Alphabet au scăzut luni cu până la 7% în urma informaţiilor privind posibila investigare a Google de către Departamentul de Justiţie, pentru împiedicarea concurenţei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Posibila investigaţie reprezintă cel mai recent atac al administraţiei Trump împotriva unei companii de tehnologie. Administraţia preşedintelui Trump acuză companiile de media socială şi Google că cenzurează conservatorii pe platformele online.

Capitalizarea de piaţă a Alphabet a scăzut cu 54 de miliarde de dolari, acţiunile grupului înregistrând cel mai amplu declin cu excepţia zilelor de raportare a rezoltatelor financiare după aprilie 2011.

Acţiunile Facebook au scăzut cu circa 6%, iar cele ale Amazon.com cu 4,5%.

Titlurile Amazon au fost şi ele presate de informaţia că grupul ar putea fi supravegheat mai strict în cadrul unui acord între autorităţile americane de reglementare care plasează gigantul de comerţ electronic sub supravegherea comisiei pentru comerţ.

Un analist al firmei Evercore ISI, Kevin Rippey, a redus preţul ţintă al acţiunilor Alphabet cu 50 de dolari, la 1.200 de dolari, al doilea cel mai redus preţ ţintă de pe Wall Street pentru titlurile grupului şi cu mult sub preţul ţintă mediu, de 1.350 de dolari.

Motorul de căutare, YouTube, serviciile de comparare a produselor şi alte afaceri au transformat compania dintr-un startup într-una dintre cele mai bogate companii din lume, în numai două decenii.

Un analist al Bank of America Merrill Lynch, Justin Post, a spus că posibila investigaţie poate duce la o divizare.

”Pentru a diviza Google, Departamentul de Justiţie ar trebui să intenteze un proces şi să convingă judecătorii că Google a subminat concurenţa. Este foarte rar să divizezi o companie, dar nu este ceva nemaiauzit”, a scris Post într-o notă adresată clienţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.