Garda Naţională de Mediu a făcut, marţi, un nou control de amploare la operatorii economici şi persoanele care adună deşeuri, la Strehaia, judeţul Mehedinţi. În urma verificărilorm au fost date amenzi în valoare de 290.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi,12 septembrie 2023, Garda Naţională de Mediu a declanşat o nouă acţiune de anvergură, de astă dată în localitatea Strehaia, judeţul Mehedinţi. 14 comisari din cadrul Comisariatului General şi de la Comisariatul Judeţean Mehedinţi, împreună cu 42 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Fraţii Buzesti-Craiova au descins la operatorii care desfăşoară activităţi de colectare deşeuri valorificabile (feroase şi neferoase) şi dezmembrări auto, pentru a verifica legalitatea acestor activităţi”, anunţă, marţi, Garda de Mediu.

Sursa citată a precizat că au fost verificate 7 amplasamente deţinute atât de persoane fizice cât şi de societăţi comerciale.

”Pentru lipsa actelor de reglementare, nerespectarea autorizaţiei de mediu şi depozitari necontrolate de deşeuri, comisarii GNM au aplicat amenzi în valoare totală de 290.000 lei. Astfel de acţiuni fulger se vor derula, în continuare, pe întreg teritoriul ţării, Garda Naţională de Mediu având toleranţă zero în privinţa infracţionalităţii de mediu”, a mai transmis Garda de Mediu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.