Acţionarii companiei naţionale de transport al energiei electrice Transelectrica vor numi în şedinţa din 27 septembrie noi membri în Consiliului de Supraveghere al companiei, care îşi vor începe mandatul din 30 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În aceeaşi şedinţă va fi stabilită remuneraţia membrilor Consiliului de Supraveghere şi va fi aproată forma contractului de mandat.

De asemenea, compania a anunţat vineri că a numit membri provizorii ai directoratului.

”Întrucât mandatul actualilor membri ai directoratului încetează prin ajungere la termen în data de 16 septembrie 2018, Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica informează acţionarii şi investitorii că, în şedinţa din data de 24 august 2018, Consiliul de Supraveghere a desemnat în calitatea de membri provizorii ai Directoratului următoarele persoane: Adrian – Constantin Rusu, Andreea – Georgiana Florea, Constantin Saragea, Adrian-Mircea Teodorescu, Viorel Vasiu”, a informat compania.

 Mandatul se acordă pentru o durată de patru luni, începând cu data de 17 septembrie 2018 cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, pentru încă două luni.

”Durata mandatului nu va depăşi data finalizării procedurii de selecţie a membrilor directoratului Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica în condiţiile OUG nr. 109/2011, dacă procedura se va finaliza în interiorul acestui interval”, mai precizează societatea.

Consiliul de Supraveghere l-a ales totodată ca preşedinte al directoratului, începînd cu data de 17 septembrie, pe Adrian – Constantin Rusu.

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA este operatorul de transport şi de sistem din România, care gestionează, operează, întreţine, modernizează şi dezvoltă reţeaua de transport care cuprinde 81 de staţii electrice de transformare, cu o capacitate de peste 38.000 MVA şi 8.834,4 kilometri de linii electrice aeriene de 100/220 kV, 400 kV şi 750 kV, aflate în gestiunea a opt sucursale de transport.

Compania are circa 2.200 de salariaţi şi se află sub autoritatea Ministerului Economiei.

Transelectrica are o capitalizare de 1,8 miliarde lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.