Acţionarii producătorului de energie Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), care operează centrala nucleară din Cernavodă, vor alege în şedinţa din 28 iunie şapte administratori provizorii, ca urmare a expirării mandatelor actualilor membri, arată un document transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Membrii care urmează să fie revocaţi, ca urmare a expirării mandatelor pe 29 iunie, sunt: Iulian-Robert Tudorache, Cristian Gentea, Elena Popescu, Mihai-Daniel Aniţei, Dragoş Bănescu, Mirel-Alexandru Marcu şi Cristian Dima.

Astfel, unul din subiectele aflate pe ordinea şedinţei acţionarilor, este numirea prin vot secret ”a şapte administratori provizorii ai societăţii naţionale Nuclearelectrica, începând cu data de 30 iunie 2018, pentru un mandat de patru luni sau până la finalizarea procedurii de selecţie a administratorilor selectaţi în conformitate cu prevederile OUG 109/2011 dacă selecţia se finalizează înainte de termenul mentionat”.

Totodată, acţionarii vor aproba şi indemnizaţia fixă brută lunară pentru membrii provizorii ai Consiliului de Administraţie.

Nuclearelectrica a obţinut un profit net de 189,99 milioane lei în primul trimestru al acestui an, în creştere cu 51,7% faţă de perioada similară a anului trecut.

De asemenea, veniturile din exploatare s-au majorat cu 15,4%, la 571 milioane lei, în perioada ianuarie-martie.

Producţia de energie a scăzut cu aproape 2%, la 2.714 GWh, de la 2.766 GWh în primele trei luni ale anului trecut.

Valoarea totală a programului de investiţii al Nuclearelectrica pentru acest an este de 244,86 milioane lei, fără componenta alocată plăţii serviciului datoriei aferent împrumuturilor pe termen lung.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Acţionarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participaţie de 82,49%.

Compania are o capitalizare de 2,49 miliarde lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.