Acţionarii grupului olandez Ahold şi cei ai grupului belgian Delhaize, proprietarul Mega Image, au aprobat luni, cu o largă majoritate, fuziunea celor doi operatori de supermarketuri, înlăturând astfel unul dintre ultimele obstacole din calea finalizării tranzacţiei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ahold va cumpăra Delhaize pentru circa 9,8 miliarde de euro, într-un acord anunţat anul trecut care va crea unul dintre cei mai mari retaileri de alimente de pe coasta de est a Statelor Unite şi cel mai mare din Belgia, Olanda şi Luxemburg.

Directorul general al Ahold, Dick Boer, a subliniat la adunarea generală a acţionarilor economiile care vor fi generate de fuziune, pe care le estimează la 4 miliarde de euro.

În 2015, cele două companii au obţinut vânzări cumulate de 62,6 miliarde de euro, prin intermediul a 6.750 de magazine.

Ahold deţine în SUA reţeaua de supermarketuri Stop & Shop, iar în Olanda lanţul Albert Heijn.

Delhaize operează magazinele Food Lion şi Hannaford în SUA şi Delhaize în Belgia.

Acordul necesită acordul autorităţilor de reglementare din Statele Unite şi Belgia, dar analiştii consideră că este improbabil să blocheze tranzacţia.

La Amsterdam, 99,9% dintre acţionarii Ahold au votat pentru fuziune, iar la Bruxelles 96,7% dintre acţionarii Delhaize s-au exprimat în favoarea acordului.

Mega Image, brand al grupului Delhaize, este cel mai mare lanţ de supermarketuri din România, cu o reţea care cuprindea la sfârşitul anului trecut 471 de magazine, din care 34 au fost deschise în trimestrul al patrulea. La sfârşitul anului 2014 grupul deţinea pe piaţa locală 410 magazine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.