Acordurile pentru ieşirea din afaceri în domeniul securităţii cibernetice israeliene au crescut cu 65% în 2023, până la 7,1 miliarde de dolari, reprezentând mai mult de jumătate din totalul tranzacţiilor de retragere din sectorul tehnologic, a arătat duminică un raport care subliniază importanţa ciberneticii pentru industria high-tech din Israel, transmite Reuters.
Ieşirile totale din sectorul tehnologic, prin fuziuni şi achiziţii, oferte publice iniţiale şi achiziţii, au fost de aproximativ 11 miliarde de dolari anul trecut, în scădere de la 13,5 miliarde de dolari în 2022.
Securitatea cibernetică a reprezentat doar 2,5 miliarde de dolari din totalul ieşirilor în 2022, potrivit raportului Cybertech Global şi al firmei de date şi cercetare Israel Venture Capital (IVC), înaintea unei conferinţe globale Cybertech care va avea loc la Tel Aviv săptămâna aceasta.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
Sectorul high-tech conduce economia Israelului şi reprezintă 16% din ocuparea forţei de muncă, mai mult de jumătate din exporturile Israelului, o treime din impozitele pe venit şi aproape o cincime din producţia sa economică totală, potrivit datelor Băncii Israelului.
În condiţiile în care multe dintre cele 522 de firme cibernetice din Israel sunt provenite din armată, Israelul a devenit un lider global în domeniul securităţii cibernetice.
În primul trimestru al acestui an, au existat 8 ieşiri din acest sector, în valoare totală de 1 miliard de dolari, faţă de 24 de ieşiri în tot 2023, arată raportul.
Fondatorul Cybertech, Amir Rapaport, a spus că firmele cibernetice sunt rezistente şi au servit drept ancoră pentru inovaţia israeliană chiar şi într-o situaţie de securitate tensionată.
”Tendinţa de creştere a fuziunilor şi achiziţiilor în domeniul cibernetic israelian, care a început anul trecut, continuă în 2024, pe măsură ce ameninţările cibernetice globale cresc de la an la an. Spre deosebire de alte sectoare, tensiunile geopolitice cresc interesul şi investiţiile în companiile cibernetice. Prin urmare, ne aşteptăm să vedem mai multe investiţii în companiile cibernetice israeliene şi noi startup-uri care abordează ameninţările emergente”, a spus el.
Startupurile de înaltă tehnologie au atras 6,9 miliarde de dolari în 2023, în 393 de runde, în scădere de la 15,7 miliarde de dolari în 2022, potrivit IVC, un declin atribuit încetinirii globale, nervozităţii investitorilor faţă de un plan de revizuire a sistemului judiciar al ţării şi de începutul războiului în Gaza.
Finanţarea atrasă de companiile cibernetice israeliene în 2023 a fost de 2,4 miliarde de dolari, cea mai mică cifră din ultimii cinci ani şi în scădere cu 43% faţă de 2022.
În primul trimestru, sectorul securităţii cibernetice s-a remarcat cu runde de finanţare totalizând 620 de milioane de dolari, sau 38% din finanţarea totală pentru tehnologie, potrivit raportului de duminică.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.