Liderii Congresului SUA şi Casa Albă au convenit marţi adoptarea rapidă a unui nou proiect de lege pentru alocarea unor noi fonduri, de aproape 500 de miliarde de dolari, pentru susţinerea economiei afectată de coronavirus, suma totală prevăzută pentru combaterea crizei ajungând la aproape 3.000 de miliarde de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Donald Trump le-a cerut liderilor Congresului să adopte rapid programul, lăsând ajutoarele pentru state şi autorităţile locale pentru un alt proiect de lege.

"Salut acest acord bipartizan şi sper că Senatul îl va aproba rapid, după ce membrii vor analiza textul final", a declarat liderul majorităţii republicane a Senatului, Mitch McConnell, într-o declaraţie.

Acordul prevede alocarea a 321 miliarde de dolari unui program de împrumut pentru întreprinderi mici, 60 de miliarde de dolari pentru un program de împrumut de urgenţă separat pentru dezastre, destinat de asemenea întreprinderilor mici, precum şi 75 de miliarde de dolari pentru spitale şi 25 de miliarde de dolari pentru testarea coronavirusului naţional.

Senatul urma să voteze planul marţi, iar Camera Reprezentanţilor mai târziu în această săptămână, cel mai probabil joi.

Liderii Congresului au spus că sunt foarte aproape de un acord privind legea care va oferi mai mulţi bani întreprinderilor mici, după ce un fond iniţial de 350 de miliarde de dolari a fost epuizat rapid.

Proiectul de lege convenit marţi va fi cel de-al patrulea program adoptat, guvernul federal încearcând să uşureze impactul economic şi personal al pandemiei care a ucis peste 42.000 de americani şi a lăsat peste 22 de milioane de oameni fără muncă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.