Constructorul auto Dacia, deţinut de grupul francez Renault, a produs 142.835 vehicule în primele cinci luni, modelul Duster reprezentând 62,1% din total, potrivit datelor publicate joi de Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producţia, incluzând caroserii semi-asamblate, a crescut cu 1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cele mai multe modele produse au fost Duster, 88.728 de unităţi, urmat de MCV (20.454), Sandero (20.313) şi Logan (13.340).

”La cele de mai sus, se adaugă SKD - uri (caroserii semi asamblate cu destinaţia Algeria) în volum de 21.033 unităţi”, se arată în comunicat.

Potrivit ACAROM, datele de producţie ale uzinei Ford de la Craiova nu sunt disponibile.

Vânzările de autovehicule noi, în care sunt incluse atât vânzările de autoturisme, cât şi cele de autovehicule comerciale, au înregistrat o creştere de 12,6% după primele patru luni ale acestui an, până la 40.581 unităţi, faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, potrivit datelor publicate recent de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

Cifra de afaceri a industriei auto a avansat cu 10% în 2016, până la 22 miliarde euro, atingând astfel un procent de 13% din Produsul Intern Brut (PIB), în condiţiile în care industria generează aproape un sfert din exporturile totale ale României, potrivit datelor publicate recent de ACAROM.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.