Administraţia Porturilor Maritime Constanţa a anunţat că miercuri a început dragajul de întreţinere în porturile maritime româneşti, lucrările fiind făcute mai întâi în Portul Midia, ultimele lucrări similare fiind realizate în urmă cu aproape zece ani. Valoarea investiţiei este de aproape 11 milioane de lei, fără TVA, iar durata contractului este de 12 luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

APMC a transmis miercuri că a început dragajul de întreţinere în porturile maritime româneşti. Prima navă de dragaj lucrează în Portul Midia, pe şenalul de intrare în port. Durata estimată necesară pentru realizarea acestor lucrări în Portul Midia este de 15 zile, urmând ca dragajul să continue apoi în Portul Constanţa.

“Execuţia operaţiunilor de dragaj de întreţinere se realizează în vederea aducerii la cota corespunzătoare a adâncimilor pe zonele propuse din porturile Constanţa şi Midia. Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa a atribuit, prin procedură de licitaţie deschisă derulată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, contractul privind dragajul de întreţinere în bazinele şi şenalele porturilor firmei Impresa Di Costruzioni ING. E. Mantovani S.P.A”, se arată în comunicat.

Valoarea contractului este de 10.939.635,25 lei (fără TVA), durata fiind de 12 luni.

“Lucrările de dragaj de întreţinere sunt cuprinse şi în Master Planul Portului Constanţa, ca proiect pe termen scurt necesar pentru a îmbunătăţi accesul în porturile Constanţa şi Midia, precum şi pentru a creşte siguranţa în arealul portuar”, a mai precizat sursa citată.

Ultimele lucrări de dragaj de întreţinere în porturile maritime au fost făcute în anul 2008.

De asemenea, procedurile privind dragajul de investiţie sunt în derulare, estimându-se ca în perioada următoare să fie lansată licitaţia în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.