Publicul este invitat la un tur ghidat al operelor lui Brâncuşi aflate în Galeria de Artă Românească Modernă a MNAR, susţinut de Miruna Moraru, muzeograf în cadrul Secţiei de Artă Românească Modernă, pe 19 februarie, de Ziua Naţională Constantin Brâncuşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrări precum, "Somnul", "Danaida", "Macheta pilonului Porţii Sărutului", "Scaun", "Cap de copil", "Supliciul", "Prometeu" sau "Rugăciunea" vor fi prezentate şi contextualizate în cadrul întregii opere brâncuşiene.

Copiii între 8 şi 14 ani sunt invitaţi să pătrundă în universul operei brâncuşiene prin intermediul jocului, al simţurilor şi al experienţei directe în cadrul deosebit al atelierului „Pasărea ascunsă în piatră”. Aceştia vor vizita operele originale ale lui Brâncuşi în sala dedicată din Galeria de Artă Românească Modernă, apoi vor fi însoţiţi în atelierul vizual-tactil dedicat lui Brâncuşi al MNAR unde vor avea ocazia să lucreze cu materiale nobile precum piatra, lemnul şi bronzul, şi cu instrumente importante folosite de Brâncuşi, precum dalta, pila sau piatra de ascuţit.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Spaţiul-atelier „Pasărea ascunsă în piatră” a fost conceput si realizat de către specialiştii în educaţie ai Muzeului Naţional de Artă Modernă - Centrul Georges Pompidou din Paris şi donat în 2007 Muzeului Naţional de Artă al României. MNAR este deţinătorul celei mai mari colecţii de opere ale lui Constantin Brâncuşi din România.

Program 19 februarie

ora 11:00 Atelier „Pasărea ascunsă în piatră” copii 8 - 12 ani
ora 14:00 Atelier „Pasărea ascunsă în piatră” copii 10 - 14 ani
ora 16:00 Tur ghidat în Sala Brâncuşi din Galeria Naţională, susţinut de Miruna Moraru, muzeograf Secţia Artă Românească Modernă.

Participarea la atelierele pentru copii se face cu înscriere prealabilă la adresa educatie@art.museum.ro. Preţ atelier: 35 lei/copil. Intrarea se face prin Galeria Naţională, Calea Victoriei nr. 49-53. Ateliere susţinute de Ioana Ciuştea.
Participarea la turul ghidat se va face în baza biletului de intrare la Galeria Naţională şi în limita a 30 persoane. Preţ bilet intrare: 24 lei la care se aplică reduceri şi gratuităţi ; ghidaj gratuit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.