Spectacolele „Oedipe” de George Enescu şi „O scrisoare pierdută”, operă în două acte şi un prolog de Dan Dediu, vor fi transmise online, marţi, cu ocazia Zilei Naţionale a României, în cadrul proiectului #DordeONB din seria Opera online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două lucrări celebre din creaţia românească vor fi transmise pe site-ul instituţiei, şi pe canalul de Youtube a Operei Naţionale Bucureşti.

„Oedipe” de George Enescu va putea fi vizonat în cadrul a două transmisiuni online marţi, începând cu ora 12.00 şi 19.00, pe site-ul primei scene lirice a ţării, şi pe canalul de YouTube al Operei Naţionale Bucureşti.

Despre opera „Oedipe”, principala creaţie naţională de gen şi totodată singura care se regăseşte în repertoriul mai multor teatre de prestigiu din lume, compozitorul George Enescu mărturisea: „Nu mi se cuvine mie să declar dacă Oedipe este sau nu cea mai desăvârşită dintre lucrările mele. Tot ce pot spune este că, dintre toate, îmi este cea mai dragă. În primul rând, pentru că m-a costat luni de muncă şi ani de nelinişte. Apoi, pentru că am pus în ea tot ce simţeam, ce gândeam, în aşa fel încât mă contopeam uneori cu eroul meu. Nimeni nu m-ar crede dacă aş spune în ce stare de exaltare eram gândindu-mă la Oedipe şi compunând, notă cu notă, această operă imensă”.

„O scrisoare pierdută”, operă în două acte şi un prolog de Dan Dediu, va completa seria transmisiunilor online dedicate Zilei Naţionale de 1 Decembrie, spectacolul începând cu ora 15.00. Spectacolul de operă este adesea influenţat de creaţiile literar-dramaturgice, preluând din acestea teme, personaje, chiar acţiunea completă. 

Înregistrările vor fi disponibile în site-ul oficial al instituţiei doar pe durata difuzării fiecărui spectacol.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.