Muzeul Naţional de Artă al României propune publicului, cu ocazia Zilei Naţionale a Culturii, 15 ianuarie, un parcurs nocturn a ceea ce reprezintă un adevărat tezaur al patrimoniului naţional aflat în expoziţiile permanente ale Galeriei de Artă Veche Românească şi Galeriei de Artă Românească Modernă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, acestea vor putea fi vizitate cu acces gratuit de la orele 18.00 şi până la orele 22.00 (ultimul acces la orele 21.00), transmite instituţia într-un comunicat. 

În Galeria de Artă Românească Modernă se vor organiza ghidaje sub genericul „Sentimentul naţional în pictura românească modernă” ce vor avea loc la orele 18.00 şi 20.00, iar în Galeria de Artă Veche Românească de la ora 19.00.

Accesul la ghidaje se va face doar cu înscriere prealabilă la adresa programări@art.museum.ro până vineri, 14 ianuarie, orele 14.00.

Sediul central cu toate Galeriile, inclusiv cea Naţională, expoziţiile temporare şi muzeele satelit se vor putea vizita în program normal sâmbătă, 15 ianuarie, respectiv de la 10.00 la 18.00, în condiţiile obişnuite de acces.

Sub acelaşi semn al celebrării Zilei Culturii Naţionale, Muzeul Naţional de Artă al României în parteneriat cu Fundaţia Bonte lansează Bursa Fundaţiei Bonte pentru cercetarea patrimoniului MNAR. Aceasta va fi oferită prin concurs cercetătorilor care îşi propun să studieze vastul patrimoniu artistic al MNAR.

„Oferim, împreună cu Fundaţia Bonte, posibilitatea finanţării generoase a cercetării patrimoniului muzeului nostru, pe durata unui an calendaristic, care sperăm să contribuie la creşterea interesului pentru extraordinarul tezaur artistic naţional pe care Muzeul Naţional de Artă al României îl deţine”, apreciază Călin Stegerean, director general al MNAR.

„Suntem încantaţi să fim alături de Muzeul Naţional de Artă al României în acest demers de sprijin al cercetării patrimoniului naţional”, a spus  Alain Bonte, preşedinte al Fundaţiei Bonte.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.