YouTube a deblocat 12 milioane de videoclipuri, dintre care sute de mii cu conţinut LGBTQ (lesbiene, gay, bisexuali şi transgender), în urma polemicii legate de filtrul de conţinut al platformei, potrivit 20minutes.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La finalul lunii martie, compania YouTube a restricţionat în mod eronat accesul la numeroase videoclipuri cu conţinut LGBTQ. Reprezentanţii platformei şi-au cerut scuze şi au spus că vor regla problemele. O lună mai târziu, problema a fost rezolvată. 

Filtrul a fost actualizat, deblocând nu mai puţin de 12 milioane de videoclipuri. Platforma aminteşte că este la dispoziţia publicului şi spectatorilor, dar şi că filtrul de conţinut nu va fi niciodată perfect. 

Compania YouTube a fost criticată că a restricţionat anumite videoclipuri, chiar dacă acestea nu conţineau teme LGBTQ explicite.

Potrivit regulamentului, videoclipurile care conţin nuditate sau comportamente sexuale exagerate pot fi restricţionate pe criterii de vârstă atunci când contextul este relevant din punct de vedere educaţional, documentar, ştiinţific sau artistic. Videoclipurile care prezintă persoane îmbrăcate vulgar pot fi, de asemenea, restricţionate pe criterii de vârstă, chiar dacă nu prezintă conţinut explicit.

Videoclipurile care prezintă adulţi în activităţi prin care participanţii îşi riscă viaţa sau riscă să se rănească se încadrează, de asemenea, la restricţionarea pe criterii de vârstă. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.