Volumul „Totul e deocamdată” de Andrei Crăciun, recent apărut în colecţia Pantazi a editurii Litera, coordonată de Cosmin Perţa, o colecţie dedicată scriitorilor români contemporani de ficţiune, va fi lansat vineri, la Cărtureşti Modul (str. Academiei 18-20).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Vor vorbi despre carte, alături de autor, Lia Bugnar, prozatoare, dramaturgă, şi Horia Ghibuţiu, jurnalist cultural. Moderatorul întâlnirii va fi Cosmin Perţa, scriitor şi editor.

Evenimentul se va încheia cu o sesiune de autografe iar accesul publicului este gratuit în limita locurilor disponibile.

Evenimente
26 mai Energy Road - Energie la tine acasă
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României

„O profesoară la o şcoală de provincie descoperă ce este comunismul, un tânăr îşi învaţă tatăl să fumeze marijuana, trei prieteni împart un viţel, nişte români în tranziţie află ce este ecologia, un copil visează să învingă un mare maestru internaţional de şah, nişte tineri beţi vânează un pitic pe strada Academiei din Bucureşti, o femeie bătrână se agaţă de tinereţea altora cu speranţa că deocamdată viaţa e încă posibilă. Toate acestea şi multe altele se întâmplă deocamdată în paginile acestei cărţi în care trecutul e un continent încă nedescoperit. Merg pe sârmă deasupra timpului tot mai încredinţat că în scris, la fel ca în viaţă, totul e deocamdată, sfârşitul nu există şi nici măcar moartea nu e definitivă”, spune Andrei Crăciun. 

„Andrei Crăciun este unul dintre cei mai buni povestitori din literatura română contemporană. Istorisirile lui au sens şi claritate, personajele lui sunt autentice, expresive, convingătoare, nu există nimic gratuit în proza lui Crăciun şi senzaţia de „real" este întotdeauna dublată de una de „ireal poetic", care vine atât din muzicalitatea frazei şi frumuseţea construcţiei şi a situaţiilor narative, cât şi din substratul aproape magic al lumilor pe care autorul le devoalează cu o precizie tulburătoare. Veţi descoperi în acest volum o serie de personaje memorabile care îşi brodează poveştile în jurul conceptului de „moment irepetabil", de „deocamdată", al unui prezent continuu, dar întotdeauna în pericol de ştergere şi uitare”, afirmă Cosmin Perţa. 

Andrei Crăciun s-a născut pe 23 iulie 1983 la Târgovişte. Are studii superioare în ştiinţe politice, administraţie publică, istoria ideilor şi mentalităţilor, cultură şi civilizaţie ebraică. A învăţat în România, Spania şi Israel. Este doctor în ştiinţe politice la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti cu o teză despre biografia politică a lui Panait Istrati. Andrei Crăciun este ziarist (co-fondator al site-ului Recorder), a publicat mai multe antologii de publicistică (seria Baricadele - începută în 2014 la editura Humanitas), scenarist (filmul despre Generaţia de Aur a fotbalului românesc - se poate vedea pe Netflix), dramaturg (cea mai recentă piesă: Paradisul), poet (cel mai recent volum: Respiro, Zugzwang, 2024) şi prozator (Aleea Zorilor, Prietenul visătorilor şi al învinşilor, Turbo etc.). A semnat biografiile romanţate ale lui Panait Istrati, Ion Creangă şi Emil Cioran şi ţine cursuri la propria şcoală online - Akademia Zugzwang. A fost tradus în italiană, spaniolă, portugheză, neerlandeză în cadrul proiectului CELA (Connecting Emerging Literary Artists), în urmă cu şapte ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.