Editurile mizează pe noutăţi la Bookfest 2019 iar cărţile din portofoliile lor se găsesc cu reduceri la standuri. În acest sens, editura ART recomandă una dintre cărţile esenţiale ale literaturii lumii: "Sistemul periodic", de Primo Levi, apărută în seria Cărţi Cult. Poate fi cumpărată până duminică, când se închide Salonul de Carte, la preţul de 29 de lei. La capitolul cărţi pentru copii - editurile Arthur, Arthur retro, Vlad şi Cartea cu Genius sunt pregătite cu cele mai fanteziste poveşti: "Münchhausen", de Gottfried August Bürger, "O mică plimbare cu Mary Poppins", scrisă de Hélène Druvert, şi "Când eram foarte tineri", de A.A. Milne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Declarată de The Royal Institution of Great Britain drept cea mai bună carte de ştiinţă scrisă vreodată, „Sistemul periodic” al lui Primo Levi îmbină în cel mai încântător şi mai elegant mod cu putinţă autobiografia şi memoriile cu meditaţia ştiinţifică şi filozofia umanistă, reuşind incredibil să exceleze în fiecare dintre aceste genuri. Structurat îndrazneţ în jurul elementelor din tabelul periodic al lui Mendeleev, volumul reuneşte douăzeci şi una de proze scurte purtând numele câte unui element chimic: azot, carbon, hidrogen, aur, arsenic, într-o splendidă şi profundă încercare de a confrunta spiritul şi conştiinţa cu materia.

Traducerea din italiană îi aparţine lui Vlad Russo.

De acelaşi autor, la standul editurii ART mai găsiţi volumul despre supravieţuirea în lagărele de concentrare naziste "Mai este oare acesta un om?", în traducerea  din limba italiană şi postfaţă de Doina Condrea Derer. Cartea este indisponibilă pe site-ul editurii, dar o găsiţi, la târg, la preţul de 25 de lei.

"Primo Levi s-a născut în 1919 la etajul patru al unui bloc «oarecare» de apartamente din Torino şi, în afara unor «întreruperi forţate», a continuat să trăiască acolo în compania mamei sale până în 1987 când s-a aruncat pe casa scărilor şi a murit. Cea mai lungă întrerupere a fost din septembrie 1943 până în octombrie 1945 şi i-a furnizat materialul central al carierei sale de scriitor: trei luni într-un grup de partizani dintr-o mişcare de rezistenţă împotriva ocupaţiei germane, două luni într-un lagăr de internare fascist, unsprezece luni la Auschwitz [III] şi alte nouă în diverse lagăre ruseşti de refugiaţi. În 1946, la 27 de ani, în ciuda faptului că lucra cu normă întreagă pe un post de chimist, Levi a scris despre timpul petrecut în lagărul de concentrare. «Mai este oare acesta un om?» este considerată acum o capodoperă", scria Tim Parks în The New York Review of Books.

O carte voluminoasă, dar care poate fi uşor de parcurs, "Manual pentru femei de serviciu" (musai), adună cele mai bune pagini ale scriitoarei de proză scurtă Lucia Berlin, declarată o senzaţie literară şi o revelaţie a ultimilor ani.

Autoarea s-a inspirat pentru multe dintre povestirile ei din propria viaţă. Unul dintre fiii ei spunea, după moartea ei: "Mama a scris poveşti adevărate, nu neapărat autobiografice, dar pe-aproape“. Cele 43 de povestiri reunite în acest volum-eveniment stau mărturie. Traumele copilului abuzat, experienţele greu de imaginat ale unei tinere femei dependende de alcool, efortul de a-şi creşte şi educa cei patru fii, relaţia dezastruoasă cu o mamă şi ea alcoolică, clinicile de dezintoxicare, amorurile eşuate, muncile insolite pe care le prestează sunt toate ecouri ale unei vieţi adevărate. Volumul costă 33 de lei.

O altă noutate la târg este "Absalom, Absalom!" a lui William Faulkner, tradusă din limba engleză de Mircea Ivănescu. 
Considerat de critici drept capodopera lui Faulkner, “Absalom, Absalom!” spune povestea lui Thomas Sutpen, un tânăr sărac din Sudul american de dinainte de Războiul Civil, care, îmbogăţindu-se, intră prin căsătorie într-o familie respectabilă. Ambiţia lui de a se înavuţi tot mai mult şi de a avea controlul asupra destinului celorlalţi va duce în final la distrugerea stirpei Sutpenilor. Preţul este de 25 de lei. 

În seria de autor Isaac Asimov, la standul Paladin veţi putea cumpăra "Roboţii II Cavernele de oţel" la preţul de 29 de lei.

Isaac Asimov este unul dintre "cei trei mari" scriitori ai literaturii SF, alături de Arthur C. Clarke şi Robert A. Heinlein. S-a născut în Rusia, dar la vârsta de 3 ani a emigrat împreună cu familia în Statele Unite. A studiat chimia şi în 1948 a obţinut doctoratul în biochimie. A publicat peste 500 de romane şi culegeri de povestiri, lucrări ştiinţifice sau de popularizare, memorialistică şi poezie. Opera sa principală constă în cele trei mari serii: "Roboţii", "Imperiul" şi "Fundaţia".

La editura Arthur, eticheta Noutate a fost pusă pe "Când eram foarte tineri", scrisă de A.A. Milne, în traducerea din engleză a Ioanei Pârvulescu. Preţul este 29 de lei. Este o carte în rime, pe care micul cititor nu le poate uita, împodobită cu ilustraţii de Ernest H. Shepard.

Cel mai mare aventurier, "Münchhausen", povestit de Gottfried August Bürger, este noutatea Arthur retro, care costă la Bookfest 29 de lei. Traducerea este a lui Ion Marin Sadoveanu, iar ilustraţiile sunt realizate de Eugen Taru. "Poveşti vânătoreşti”, "Doi câini şi un cal", "Călătorie pe o ghiulea, o călătorie în lună şi alte povestiri minunate", "Prima aventură pe mare" sunt povestite de baronul von Münchhausen aşa cum obişnuia să le povestească el însuşi, la un pahar de vin, prietenilor săi.

"O mică plimbare cu Mary Poppins", scrisă de Hélène Druvert, inspirată de personajul creat de P.J. Travers, este una dintre cele mai frumoase cărţi de la stand, în alb şi negru, tradusă din franceză de Svetlana Cârstean. Cartea, o fantezie realizată prin decupaje cu laser, costă la standul editurii Arthur 29 de lei.

Foarte multe cărţi semnate de autori români se află printre noutăţile de la Vlad şi Cartea cu Genius. "Plufii", scrisă de Raluca Poenaru, cu ilustraţiile Dianei Barbu, este o poveste visată de autoare, o fantezie în roz şi-albastru. Preţul: 22 de lei.

Scriitoara Lavinia Branişte şi ilustratoarea Oana Ispir au creat "Anatol şi Gregor la aeroport", o carte dedicată celor cu vârste între 4 şi 6 ani. O călătorie plină de aventuri. Preţul: 22 de lei. La fel şi "Băieţelul care se putea muşca de nas", de Alex Moldovan, cu ilustraţii de Irina Georgescu, recomandată copiilor cu vârsta peste 4 ani. Povestea despre cum au călătorit micul Tigru şi micul Urs în Panama, imaginată de Janosch, "O, ce frumos e în Panama!", este o carte plină de aventură, umor şi poezie. Editorii o recomandă ca fiind foarte haioasă.

Sâmbătă, programul Bookfest de la Romexpo se prelungeşte până la 21.00. Duminică, Salonul de Carte este deschis între orele 10.00 şi 20.00. Intrarea este liberă.

Salonul Internaţional de Carte Bookfest este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale şi al Ambasadei Marii Britanii din Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.