Editura Polirom pregăteşte pentru perioada imediat următoare noi titluri semnate de Nora Iuga, Aurora Liiceanu, Emil Brumaru, N. Steinhardt, Cristian Preda, Mirel Bănică, Radu Pavel Gheo, Lucian Dan Teodorovici, Andrei Crăciun, Cristina Centea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Polirom recomandă cele mai recente apariţii semnate de câţiva dintre cei mai îndrăgiţi autori români, noutăţi pe care cititorii le găsesc deja în librăriile clasice şi pe librăriile online, sau exclusiv în format digital, în avanpremiera ediţiei tipărite.

Între titlurile pe care cititorii le pot găsi în librăriile fizice şi pe librăriile online (inclusiv în format digital) se numără: "Domni şi Doamne" de Marta Petreu, Colecţia „Plural”, "Opere VI. Ne-ndepărtăm din ce în ce de viaţă... Opera postumă", Emil Brumaru, ediţie îngrijită şi prefaţă de criticul literar Bogdan Creţu.  

Alte volume: "O ureche de om pe o spinare de şoarece", de Ovidiu Nimigean, "Viaţa pe Facebook. Dau like, deci exist", volum coordonat de Cristina Hermeziu, cu ilustraţii de Tudor Banuş şi Dan Perjovski, "Iarna lui Isidor", de Veronica D. Niculescu, apărută în Colecţia „Junior”, recomandat celor cu vârsta peste 10 ani.

Romanele "Ţipă cît poţi", de Moni Stănilă şi "Pizdeţ", de Alexandru Vakulovski sunt cele mai recente apariţii din colecţia „Ego. Proză” a editurii Polirom, cel mai puternic proiect editorial autohton dedicat literaturii române contemporane.

De asemenea, "Ionesco. Elegii pentru noul rinocer", de Liliana Corobca, şi "Steinhardt. Bughi mambo rag", de Lavinia Bălulescu, au apărut ambele în Colecţia „Biografii romanţate”. 

Titluri disponibile în ediţie digitală care vor fi în curând în librării

Deja disponibil în format digital, volumul "Act gratuit", de Nicolae Breban, va putea fi găsit şi în librăriile fizice, în ediţie tipărită. Universul nuvelelor care compun volumul "Act gratuit" este populat de personaje paradoxale, contradictorii, căci, preocupate uneori până la obsesie de împlinirea destinului personal, ele sînt totodată chinuite de întrebări, ezitante, nehotărâte. 

Cititorii vor putea cumpăra din librării şi "Fake news în Epoca de Aur. Amintiri şi povestiri cu cenzura comunistă", de Ioan T. Morar. La fel şi "Despre iubire şi (alte) ispite", de Dragoş Ghiţulete, Colecţia „Ego.Proză”, "Cişmigienii", de Eugen Cadaru, o poveste despre o lume care nu a (mai) fost, dar care ar fi putut fi şi ar fi trebuit să fie, în Colecţia „Ego.Proză”. 

Titluri în curs de apariţie

În "Sindromul Greta Garbo", Aurora Liiceanu, intrigată de personalitatea actriţei face o analiză a fenomenului celebrităţii, de la imaginea pe care vedetele aleg să o prezinte publicului, până la avantajele materiale şi costurile psihologice ale faimei.

"Tiranul cu nas mare şi cu suflet foarte mic. Lirică politică, sloganuri electorale şi versificaţii satirice de campanie de la 1834 până în zilele noastre", de Cristian Preda, va fi în Colecţia „Opus. Ştiinţe politice”. O istorie inedită a politicii româneşti pornind de la versurile închinate domnitorilor şi preşedinţilor, şefilor de partide şi cetăţenilor, miniştrilor corupţi şi deputaţilor somnoroşi din regimurile care s-au succedat de la Regulamentele Organice până astăzi. O istorie extrasă din ziare, epigrame şi broşuri electorale, recuperată din foile volante distribuite la mari evenimente, din Moftul Român al lui Caragiale şi din postările de pe Facebook din zilele noastre. O lume românească plină de viaţă, grăbită mereu să-i denigreze pe politicieni, dar şi să le ridice statui după trecerea lor în nefiinţă.

În Colecţia "Plural" va apărea "Prin România. Carnete de drum", de Mirel Bănică, cu ilustraţii de Dan Perjovschi. 

În "Opere VII. La ruinurile galanteriei. Opera postumă", Emil Brumaru, ediţie îngrijită de Bogdan Creţu, "nu lipsesc poemele erotice, într-o tonalitate mai îmblînzită, după cum nu lipsesc nici confesiunile directe. Întru totul, e aici opera din păcate postumă a unui mare poet care a trăit pentru poezie şi s-a aflat at his best pînă în ultima clipă", spune Bogdan Creţu. 

Despre Nora Iuga, care va lansa "Hipodrom", în Colecţia "Fiction Ltd.", Stuttgarter Zeitung scrie: "Opera Norei Iuga este rezultatul unei voluptăţi insaţiabile a limbajului. Aici nu există teorie, nici ideologie, există doar un limbaj în care se consumă laolaltă înaltul cu adâncul, sacrul cu obscenul... Limbajul şi trupul se denunţă permanent în universul Norei Iuga ca şi când ar fi unul şi acelaşi lucru". 

Polirom mai propune cititorilor: "Un drum cu Ceapă", de Radu Pavel Gheo, Colecţia "Fiction Ltd." şi "Cioran. Ultimul om", de Andrei Crăciun, în Colecţia „Biografii romanţate”

Colecţia "Junior" se va îmbogăţi cu: "Silvestru şi Marele Dictator", de Lucian Dan Teodorovici, cu ilustraţii de Carmen Parii, şi "Alex Blue. Băiatul extraterestru", de Cristina Centea, cu ilustraţii de Teodora Răileanu, roman câştigător al Concursului de manuscrise Polirom Junior, ediţia 2020. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.