Violonistul Gabriel Croitoru şi fiica sa, Simina Croitoru, susţin în 14 ianuarie, de la ora 19.00, un concert extraordinar la Sala Filarmonicii „Dinu Lipatti” din Satu Mare, dedicat Zilei Culturii Naţionale, care se sărbătoreşte în fiecare an la 15 ianuarie. Intrarea este liberă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cultura este „cartea de vizită” a unui popor care nu îşi va pierde niciodată valoarea. În acest an, am ales să marcăm Ziua Culturii Naţionale printr-un eveniment plin de sensibilitate, care să ne rupă puţin de cotidian şi să ne facă să ne simţim mândri de moştenirea culturală pe care o avem. Publicul sătmărean este invitat la concertul susţinut de invitaţii noştri speciali, muzicieni de renume, care ne vor onora cu prezenţa lor la Satu Mare”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Cei doi artişti vor fi acompaniaţi de Clementina Ciucu - Ristea la pian, invitata specială a serii fiind violonista Eva Croitoru - Păucă, fiica Siminei şi nepoata lui Gabriel Croitoru. „Au trecut doar câteva săptămâni de la încheierea ediţiei din 2023 a Turneului ”Vioara lui Enescu” şi, iată, voi fi iarăşi alături de fiica mea pe scenă. Seara de 14 ianuarie 2024 va deveni astfel nu doar o ocazie de a sărbători muzica şi cultura naţională, ci şi un moment deosebit în care familia noastră va împărtăşi cu publicul sătmărean emoţia şi talentul trecut din generaţie în generaţie, mai ales că invitata serii va fi nepoata mea, care pe 24 ianuarie va împlini 8 ani, violonista Eva Croitoru - Păucă. Sunt şi bucuros şi emoţionat în acelaşi timp şi abia aştept acest eveniment”, a spus violonistul Gabriel Croitoru. 

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Familia de muzicieni a pregătit un program special pentru evenimentul de la Satu Mare, cuprinzând exclusiv duete violonistice, cei doi interpreţi aflându-se pe scenă împreună, acompaniaţi la pian de Clementina Ciucu - Ristea, seara cuprinzând lucrări sau aranjamente semnate de George Enescu, Ciprian Porumbescu,  Dmitri Şostakovici şi de prea puţin cunoscuţii Nicolas Louis, Hubert Bauersachs, Edmund von Weber, Carl Kämmerer sau  Moritz Moszkowski.

„Vom interpreta piese selectate cu grijă, menite să transmită frumuseţea şi profunzimea muzicii româneşti în contextul repertoriului universal. Este un prilej special să celebrăm împreună această zi dedicată culturii şi să aducem muzica mai aproape de oameni”, a spus violonista Simina Croitoru. 

Intrarea la concert este liberă, în limita locurilor disponibile.

Violonistul Gabriel Croitoru va susţine chiar în seara de 15 ianuarie un alt concert la Filarmonica Paul Constantinescu din Ploieşti, cu Diana Ionescu la pian, sub acelaşi generic Vioara lui Enescu, cântând la vioara Guarneri del Gesu „Catedrala” ce i-a aparţinut lui George Enescu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.