„Violeta”, noua carte a celebrei scriitoare Isabel Allende este disponibilă din 25 ianuarie în librării, pe lib.humanitas.ro şi pe site-ul distribuitorilor de carte parteneri. În premieră internaţională, ediţia în limba română, tradusă de Cornelia Rădulescu a apărut simultan cu ediţiile romanului în limba spaniolă şi în limba engleză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cărţile scriitoarei Isabel Allende s-au vândut în peste 250.000 de exemplare în România.

Din 1920, când gripa spaniolă ajunge pe continentul sud-american, până în 2020, când pandemia de Coronavirus răvăşeşte întreaga lume, Violeta del Valle, protagonista noului roman semnat de Isabel Allende este martora unui secol de răsturnări politice, provocări economice, ideologii nefaste, luptă pentru drepturi şi supravieţuire. S-a aruncat în vâltoarea destinului cu entuziasm şi curaj, iar la capătul drumului, într-o lungă scrisoare adresată celui mai drag om din viaţa sa, rememorează tot ce a trăit. Confesiune şi bilanţ deopotrivă, se întoarce în ea la pasiunile care i-au schimbat traiectoria, la marile iubiri care i-au marcat existenţa, la perioadele de sărăcie şi de prosperitate, la pierderile devastatoare şi bucuriile copleşitoare.

Violeta se naşte într-o zi furtunoasă de vineri, în anul 1920 - un dar nesperat pentru soţii Del Valle, care au deja cinci băieţi. Ocrotită şi răsfăţată, marile tulburări ale lumii îi rămân străine în prima copilărie. Casa mare cu camelii, bastionul familiei sale de multe generaţii, cu mătuşi celibatare, servitori credincioşi şi ritualuri neclintite, este un univers fermecător pentru micuţa capricioasă, iar Miss Taylor vine de peste mări şi ţări pentru a şlefui caracterul şi a desăvârşi educaţia viitoarei domnişoare. Marea criză economică răstoarnă însă planurile familiei Del Valle, tot ceea ce părea solid şi sigur dispare, iar Violeta trebuie să înveţe cea mai grea şi mai preţioasă dintre lecţii: aceea a vieţii şi a morţii.

Isabel Allende are 26 de cărţi publicate, traduceri în peste 40 de limbi; peste 75 de milioane de exemplare vândute; 15 doctorate onorifice; peste 60 de premii în peste 15 ţări; trei filme de succes şi un serial realizate după romanele sale. În 2018 a primit, în cadrul National Book Awards, Medal for Distinguished Contribution to American Letters, fiind prima personalitate scriitoricească de limbă spaniolă căreia i se acordă această distincţie.

În Seria de autor „Isabel Allende” la editura Humanitas Fiction au apărut: „Casa spiritelor”,  „Zorro”, „Fiica norocului”, „Portret în sepia”, „Eva Luna”, „Povestirile Evei Luna”, „Ţara mea inventată”, „Paula”, „Despre dragoste şi umbră”, „Inés a sufletului meu”, „Planul infinit”, „Suma zilelor”, „Insula de sub mare”, „Caietul Mayei”, „Dragoste”, „Jocul RIPPER”, „Amantul japonez”, „Dincolo de iarnă”, „O lungă petală de mare”, „Ce vrem noi, femeile?”, „Despre dragostea nerăbdătoare, viaţa lungă şi ursitoarele bune”, „Violeta”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.