Luna octombrie este dedicată la National Geographic şi la National Geographic WILD programelor despre vikingi, regiunii Alaska, râului Mekong, telescopului spaţial şi crocodilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vikingii: Ascensiunea şi decăderea" va fi transmis în fiecare luni, din 17 octombrie, de la ora 22.00. 

O forţă de neoprit timp de peste 300 de ani a văzut creşterea implacabilă şi de anvergură a Imperiului Viking. De-a lungul istoriei, vikingii au purtat războaie pe mare, devenind cunoscuţi ca fiind nemiloşi şi având propriul set de reguli. Expansiunea vikingă a fost fără precedent prin veridicitatea răspândirii sale. Cunoscuţi pentru vărsarea nemiloasă de sânge, nordicii au ajuns cei mai temuţi oameni din istorie. Cu toate acestea, povestea lor a fost întotdeauna spusă dintr-un punct de vedere unilateral, creştin, şi abia acum, după cercetări riguroase prin intermediul legendelor mitice şi descoperirilor arheologice, putem descoperi adevărul despre cine au fost cu adevărat vikingii.

"Alaska: Noua generaţie" va fi difuzat în fiecare miercuri, din 5 octombrie, de la ora 22.00. 

Următoarea generaţie de locuitori ai Alaskăi se pregătesc pentru revenirea iernii. În timp ce urşii se trezesc, familiile îşi învaţă copiii tehnici de supravieţuire, explorează un nou teritoriu în căutare de hrană şi finalizează proiectele de construcţie necesare.

"Supravieţuitorul: Măreţul Mekong" este programat în fiecare miercuri, din 12 octombrie, de la ora 23.00. 

Supravieţuitorul Hazen Audel parcurge 800 de kilometri de-a lungul bazinului râului Mekong, în călătoria vieţii sale. El se confruntă cu jungla îndepărtată şi câmpiile inundate, câmpii inundate şi piscuri dure de calcar, bazându-se doar pe abilităţile tradiţionale de supravieţuire ale populaţiei indigene din Mekong - totul în cea mai dificilă perioadă a anului, când sezonul musonic atinge apogeul, iarprovocările mediului înconjurător fiind în ascensiune.

"Telescopul spaţial: tehnologie de top" - în fiecare marţi, din 25 octombrie, de la ora 21.00

Datorită telescopului spaţial James Webb, cele mai mari mistere ale astronomiei primesc, în sfârşit, un răspuns. Cel mai complex şi inovator telescop din lume priveşte către colţuri ale cosmosului nemaivăzute până acum. Urmăreşte călătoria de decenii necesară doar pentru decolare şi întâlneşte echipa care surprinde unele dintre cele mai grozave imagini spaţiale din istoria omenirii.

Luna octombrie este "Luna Crocodililor" la National Geographic WILD, iar fiecare duminică este dedicată acestui aprig prădător.

În fiecare an, crocodilii sunt puşi la încercare de provocările extreme ale naturii, de luptele pentru dominare cu propria specie şi îşi testează abilităţile şi armele perfecte pentru vânarea prăzii. Printre premiere se numără: „Totul despre crocodili”, „Crocodil contra rechin: duşmani vechi” sau "În sălbăticie cu Jack Randall: Cel mai periculos din Australia". 

Premiere în fiecare duminică, din 2 octombrie, de la 19:00. 

National Geographic vă prezintă, într-un nou  program, cele mai amuzante videoclipuri cu animale de companie din America, în fiecare miercuri, de la ora 19.00. 

Halloween-ul este sărbătorit şi la National Geographic Wild, pe 31 octombrie, de la ora 19.00, cu o serie de documentare în premieră precum: "Acţiune versus frică", "Dr. K: Urgenţe exotice" sau "Veterinari de Halloween".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.