Verdictul în procesul intentat de actorul şi muzicianul Johnny Depp ziarului britanic The Sun pentru defăimare este aşteptat cel mai devreme în luna septembrie, scrie Deadline.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Considerat cel mai mare proces de defăimare din Anglia secolului 21, procesul a început pe 7 iulie şi s-a încheiat pe 28 iulie.

Timp de 16 zile, starul de la Hollywood a fost prezent la Înalta Curte din Londra, la fel şi fosta lui soţie, actriţa Amber Heard, care a prezentat acuzaţiile aduse lui ce stau la baza apărării publicaţiei deţinute de Rupert Murdoch. 

Judecătorul Justice Nicol va stabili în următoarele săptămâni verdictul, însă acesta nu este este aşteptat mai devreme de luna septembrie.

Heard a recunoscut, marţi seară, că ultimele săptămâni au fost dificile. „A fost incredibil de dureros să retrăiesc ruptura relaţiei mele”, a declarat ea.

Depp neagă vehement, de mai mulţi ani, acuzaţiile ei, iar avocatul actorului a spus în pledoaria finală că Heard este „mincinoasă patologic”.

David Sherborne, avocatul lui Depp în procesul intentat ziarului britanic The Sun, care a publicat în urmă cu doi ani un articol în care era susţinut că actorul şi-a bătut soţia, a declarat marţi, la pledoaria finală, că materialul respectiv a fost „părtinitor” şi „nedocumentat” şi că publicaţia a acţionat ca „judecător şi juriu”.

Acum, există două variante: dacă judecătorul Nicol va da verdictul în favoarea lui Depp, actorul va fi complet exonerat de acuzaţiile de violenţă; dacă decide împotriva lui, el va rămâne cu eticheta de „wife-beater” (bărbat care îli bate soţia). Totuşi, este puţin probabil ca problema să se încheie aici. 

Johnny Depp a acţionat-o în judecată pe fosta soţie şi în statul Virginia, cerându-i 50 de milioane de dolari, după ce ea a scris un editorial în Washington Post în care îl acuză de violenţă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.