Vedetele grupului media BBC au câştigat în anul fiscal 2018 - 2019, cumulat, suma de 159 de milioane lire sterline, iar numărul celor cu salarii anuale de peste 150.000 de lire sterline a crescut de la 64 la 75.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din total, 75 de prezentatori şi corespondenţi, 60% sunt bărbaţi, cu cinci procente mai puţin faţă de 2017.

Primele unsprezece cele mai bine plătite vedete ale grupului media BBC au câştigat în perioada aprilie 2018 - martie 2019, cumulat, 6.845.000 de lire sterline.

BBC a publicat marţi raportul fiscal anual, iar trei femei se află între primii 11 cei mai bine plătiţi prezentatori şi realizatori.

Fostul forbalist Gary Lineker a fost din nou cel mai bine plătit, cu 1,75 de milioane de lire sterline. El este urmat de Chris Evans, prezentator care a plecat în decembrie 2018 la Virginia Radio, înlocuit de Zoe Ball, şi de Graham Norton, cu 610.000 de lire sterline.

Directorul general al BBC, Lord Hall, a spus că succesul BBC Sport, cu un reach de 40% din populaţia Marii Britanii, are „mult de-a face cu Gary”, despre care a spus că „face o treabă excelentă”.

Claudia Winkleman, gazdă a emisiunii „Strictly Come Dancing”, a primit în ultimul an 370.000 de lire sterline, la fel şi Zoe Ball, prezentatoare a matinalului Radio 2, iar Vanessa Feltz, tot de la Radio 2, cu 355.000 de lire sterline.

Actorii şi prezentatorii care lucrează pentru partea comercială a corporaţiei, BBC Studios, nu au fost incluşi în raport. Astfel, prezentatorii „Top Gear” sau actorii din serialul „Doctor Who” lipsesc din listă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.