"Vedeta populară", primul show de talente destinat interpreţilor amatori de folclor din România, care va fi prezentat de Iuliana Tudor, începe duminică la TVR 1, de la ora 21.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Concursul de talente destinat interpreţilor amatori din folclorul românesc este prezentat de Iuliana Tudor în fiecare duminică, de la ora
21.00, la TVR 1 şi TVR+.

Concurenţii, 54 de pasionaţi de folclor, selectaţi din întreaga ţară de-a lungul verii, vor îmbrăca straie populare româneşti şi vor urca pe scenă să concureze pentru titlul de Vedeta populară şi premiul în valoare de 100.000 lei. La finalul fiecarei ediţii se califică un singur concurent pentru etapele următoare ale concursului: semifinala şi finala.

La "Vedeta populară", participanţii vor trece prin trei probe de concurs: interpretarea (individual) unui cântec din folclorul românesc, la alegerea


concurentului; un duet alături de artistul preferat şi, a treia, reproducerea unui fragmet muzical interpretat de unul dintre membrii juriului.

Evoluţiile pe scenă vor fi notate de juriul format din Grigore Leşe, una dintre cele mai respectate voci ale culturii noastre tradiţionale, poetul Mircea Dinescu, interpreţii de muzică populară Laura Lavric şi Constantin Enceanu şi realizatoarea TVR Elise Stan. 

"Vedeta populară trebuie să fie un model de a cânta şi trebuie să fie capabilă de a crea un proiect al culturii tradiţionale. Ea trebuie să poată aduce o poveste în scenă. Trebuie să dea dovadă de sensibilitate, intuiţie, inteligenţă şi apoi talent, pentru că talentul singur nu este suficient. O adevărată vedetă populară face un experiment pornind de la ceva vechi, pe care îl aduce în lumina zilelor noastre. Noi, juriul, încercăm să găsim un om care să fie un model, care să poată crea o poveste pe scenă, oricare ar fi aceea - Ateneul Român sau orice altă mare scenă din lume", a declarat Grigore Leşe, membru al juriului.

Intepretările live ale concurenţilor sunt susţinute de Orchestra Naţională Valahia, a Primăriei Capitalei. Actorii Lucian Ghimişi şi Dan Clucinschi, coprezentatorii Iulianei Tudor în show, vor afla părerile celor din concurs după fiecare reprezentaţie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.