Vanotek feat. The Code & Georgian şi Doru Todoruţ şi Irina Baianţ sunt finaliştii Eurovision România 2016, care au fost aleşi de public, prin televot.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vanotek feat. The Code & Georgian au primit 984 de voturi, pentru piesa ”I'm coming home”, iar Doru Todoruţ şi Irina Baianţ, 852, pentru ”The Voice”.

Juriul competiţiei i-a trimis în finală pe Ovidiu Anton, cu un total de 54 de puncte, pentru melodia ”Moment of Silence”, trupa Dream Walkers, cu 47 de puncte, pentru piesa ”Let it shine”, Florena, cu 34 de puncte, pentru piesa ”Behind the Shadows”, şi Mihai Trăistariu, cu 33 de puncte, pentru ”Paradisio”. 

Despre momentul lui Ovidiu Anton din semifinală, juratul Zoli Toth a declarat că a fost ”cel mai minunat moment al serii”. ”Chiar dacă nu a fost un show foarte dinamic, nici măcar nu se cerea acest lucru, designul de lumini şi tot ce s-a făcut a fost un tot unitar, iar emoţia pe care aţi transmis-o a fost cel puţin de nota 13”, a adăugat el. 

Cezar Ouatu a spus că i-a plăcut foarte mult piesa, în timp ce Randi a precizat că vocea lui Ovidiu Anton este cea mai bună din concurs. 

Pe de altă parte, Horia Moculescu a spus că îşi contrazice colegii, pentru că piesa ”Moment of Silence” nu este rock, ci este doar ”muzică”. 

Momentul formaţiei Dream Walkers, care a interpretat piesa ”Let it Shine”, a fost apreciată de Horia Moculescu şi de Zoli ca fiind ”incontestabil”. 

Cezar Ouatu a felicitat-o pe Florena, cea mai tânără concurentă, în vârstă de 17 ani, în timp ce Alexandra Cepraga a spus că este sigură că interpreta va ajunge ”foarte sus”, întrucât începutul este ”extraordinar”. 

”Această construcţie melodică este absolut inedită, este din afara mediului creaţiei lui Moga, Randi şi Smiley”, a spus Horia Moculescu despre piesa interpretată de Florena, iar Zoli a adăugat că ”a fost o seară şi o fată extraordinară”. 

Piesa lui Mihai Trăistariu a fost criticată de Alexandra Cepraga, căreia nu i-au plăcut ”diferenţele foarte mari de nivel”. ”Saltul vocal este mare între refren şi strofă”, a fost de părere şi compozitorul Horia Moculescu. 

”Interpretarea este bună, coregrafia a fost excelentă, însă nu v-am văzut împreună”, a spus Zoli Toth, făcând referire la faptul că Mihai Trăistariu a cântat de cealaltă parte a scenei pe care dansatorii realizau coregrafia. ”Mi-aş fi dorit să te fi reinventat, să aduci ceva cu totul nou”, a adăugat acesta.

Pe de altă parte, Zoli a spus despre momentul lui Mihai că este ”foarte greu să conteşti un câştigător al Eurovisionului”. ”Mihai este poate una dintre cele mai mari vedete la Eurovision România”, a adăugat el. 

”Am văzut două momente total distincte – o interpretare impecabilă şi un show bun, dar nu au fost împreună”, a comentat compozitorul Horia Moculescu. 

”A fost o seară foarte reuşită, preselecţia a fost corectă”, a fost impresia compozitorului Horia Moculescu la finalul semifinalei.

Despre semifinala selecţiei naţionale Eurovision România 2016, Zoli Toth a spus că au fost multe momente reuşite. ”Cred că fiecare moment poate fi îmbunătăţit”, a adăugat acesta.

”E dificil să jurizezi. Vă felicit şi regret că nu am putut da tuturor 12 puncte”, a spus Alexandra Cepraga.

”Au fost multe voci bune”, a fost părerea lui Cezar Ouatu.

Mihai Băjinaru a fost singurul concurent al semifinalei care nu a primit niciun punct din partea juriului.

Juriul Eurovision România 2016 a fost format din compozitorul Horia Moculescu, regizorul muzical Alexandra Cepraga şi interpreţii Randi, Zoli Toth şi Cezar Ouatu.

Liderul trupei Vunk, Cornel Ilie, prezentatoarea TV Ioana Voicu şi interpreta Jo au fost gazdele semifinalei selecţiei naţionale Eurovision 2016. Aceştia vor prezenta şi finala competiţiei, care va avea loc duminică.

La semifinala selecţiei naţionale Eurovision România 2016, care s-a desfăşurat, vineri, pe scena Sălii Sporturilor din municipiul Baia Mare, au concurat Jukebox, Mihai Trăstariu, Ovidiu Anton, Florena, Doru Todoruţ şi Irina Baianţ, Dream Walkers, Gaşca de Acasă, Andra Olteanu, Irina Popa, Vanotek feat. The Code & Georgian, Xandra şi Mihai Băjinaru.

Toţi cei 12 concurenţi au primit din partea organizatorilor câte o diplomă de participare.

În finala selecţiei naţionale, care va avea loc duminică, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pe scena de la Stockhom, dintre piesele rămase în concurs, prin televot.

Finala selecţiei naţionale Eurovision România 2016 va putea fi urmărită în direct de la Baia Mare, la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe TVR+.

Concursul muzical Eurovision 2016 se va desfăşura la Stockholm, Suedia, pe 10, 12 şi 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu trei mai multe decât la ediţia precedentă.

România va participa în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveţia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel şi Serbia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.