USR PLUS a transmis, marţi, după respingerea raportului de activitate al CNA de către Parlament, că va fi numită o nouă conducere ceea ce reprezintă ”paşi decisivi spre readucerea profesionalismului şi corectitudinii în activitatea acestui arbitru al audiovizualului românesc”. ”Suntem optimişti că noua conducere a CNA va veghea ca decenţa, informarea corectă şi respectarea legii să devină norme în peisajul radioului şi televiziunii din România”, au transmis reprezentanţii USR PLUS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Parlamentul a respins astăzi raportul de activitate al CNA pe anul 2020, ceea ce echivalează cu demiterea din funcţie a actualului preşedinte al Consiliului. Urmează ca Parlamentul să numească un nou preşedinte pentru restul de mandat, fapt care, alături de numirile de noi membri efectuate la sfârşitul lunii aprilie, reprezintă paşi decisivi spre readucerea profesionalismului şi corectitudinii în activitatea acestui arbitru al audiovizualului românesc. Suntem optimişti că noua conducere a CNA va veghea ca decenţa, informarea corectă şi respectarea legii să devină norme în peisajul radioului şi televiziunii din România”, a transmis, marţi, USR PLUS.

Reprezentanţii formaţiunii au apreciat că ”CNA îşi va recăpăta imparţialitatea, pierdută din nefericire în anii de guvernare PSD, şi că nu va mai permite ca românii să cadă victime derapajelor jurnalistice şi manipulărilor orchestrate la comandă politică”.

”USR PLUS a spus răspicat, încă din primele zile de guvernare, că susţine reforma CNA, astfel încât să avem o instituţie eficientă şi relevantă pentru sănătatea spaţiului public.  Digitalizarea instituţiei este o altă etapă a procesului de reformare, la fel de necesară ca transpunerea directivei UE privind serviciile audiovizuale, transpunere care va limita cât mai mult, prin legislaţie, ingerinţele politice la CNA”, a mai transmis formaţiunea.

Parlamentul a respins, marţi,  raportul de activitate al CNA.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.