Saga fantasy ”Cântec de gheaţă şi foc”, de George R.R. Martin, din care fac parte ”Urzeala tronurilor”, ”Încleştarea regilor” şi Iureşul săbiilor”, apare într-o ediţie revizuită în noul format al colecţiei Nautilus la editura Nemira.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Editura Nemira a pregătit pentru cititori volumele ”Urzeala tronurilor”, ”Încleştarea regilor” (în două volume vândute împreună) şi ”Iureşul săbiilor” (în două volume vândute împreună) în ediţii revizuite. Acestea ajung de joi în librării. Următoarele volume vor apărea probabil până la finalul lunii mai”, a declarat reprezentantul editurii pentru News.ro.

Capodopera modernă a genului fantasy, romanele din saga sunt pline de magie, mister, intrigă, iubire şi aventură, într-o lume deosebită de tot ceea ce s-a scris până înainte.

Ecranizate de HBO într-un serial ajuns la cel de-al şaselea sezon, romanele lui R.R. Martin s-au vândut în milioane de exemplare în întreaga lume, devenind un adevărat fenomen mondial.

Despre primul volum, ”Urzeala tronurilor”, s-a spus că ”marchează fără doar şi poate începutul detronării lui Tolkien: Urzeala tronurilor”, scria Newsweek.

”Urzeala tronurilor”: Într-un ţinut în care verile pot dura ani în şir şi iernile o viaţă, primejdia se arată la orizont. Vine iarna şi pe plaiurile îngheţate de la nord de Winterfell forţe întunecate şi stranii îşi adună puterile în spatele Zidului ce protejează întregul regat Westeros. În mijlocul conflictului se afla familia Stark de Winterfell, oameni la fel de aspri şi neîndurători ca pământul pe care îl stăpânesc. Un tărâm al extremelor, de la fortăreţele de piatră ale iernii la castelele belşugului şi ale verii, în care lorzi şi prinţese, soldaţi şi vrăjitori, asasini şi bastarzi iubesc, se luptă şi uneltesc pentru a supravieţui.

”Încleştarea regilor” este cea de-a doua carte din saga fantasy ”Cântec de gheaţă şi foc”. Povestea continuă cu aceleaşi dinastii rivale, iubiri, trădări, sfetnici răuvoitori, regi incapabili, un gigantic zid de apărare împotriva unor forţe neştiute, bastarzi şi dragoni de mult dispăruţi. Totul se petrece într-un climat al fratricidului şi al incestului, al alchimiei şi al crimei.

Westerosul este tărâmul uitat al luptei şi răzbunării, al vrăjitoriei şi războiului. Povestea din ”Urzeala tronurilor” continuă în volumul al doilea cu haosul din lumea politică: în care fecioarele se aliază cu nebunii, fraţii complotează unul împotriva celuilalt, iar morţii se ridică pentru a întuneca pământul. Într-un climat al incestului şi al fratricidului, al alchimiei şi al crimei, preţul gloriei va fi măsurat în sânge şi va fi plătit celor mai cruzi învingători.

Volumele pot fi comandate pe site-ul Nemira la preţul de 40 de lei, respectiv 47 de lei. 

Editura Nemira a publicat cinci volume din saga fantasy semnată de George R.R. Martin. 

George Raymond Richard Martin, născut pe 20 septembrie 1948, în Bayonne (New Jersey), este autor american de fantasy, horror şi science fiction, scenarist şi producător.

A publicat pentru prima dată la vârsta de 21 de ani - povestea ”The Heros” a apărut, în februarie 1971, în revista Galaxy. A absolvit cursuri de jurnalism şi a predat doi ani la Clarke College, din statul Iowa.

Din 1979, George R.R. Martin s-a dedicat scrisului, iar până în prezent a publicat peste 15 romane şi 10 colecţii de povestiri, dar şi o lucrare pentru copii - ”The Ice Dragon”. A scris scenarii pentru seriale de televiziune ca ”Twilight Zone” şi ”Beauty and the Beast”. Este membru al  Science Fiction & Fantasy Writers of America.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.