Teatrele Bulandra, Metropolis, Odeon, Nottara, Ion Creanga, Constantin Tănase, Excelsior, Ţăndărică, Teatrul de Comedie, Teatrul Evreiesc de Stat şi Opera Comică pentru Copii şi-ar putea suplimenta numărul de actori, regizori, coregrafi, instrumentişti şi personalul tehnic, proiectul de hotărâre prin care se deblochează 150 de posturi în cele 11 instituţii de spectacol fiind supus aprobării în şedinţa de miercuri a CGMB.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit proiectului de hotărâre, numărul total de posturi la cele 11 instituţii de spectacol din Capitală va fi suplimentat cu 100 pentru personalul artistic şi 50 pentru personalul tehnic.

Dacă proiectul va fi aprobat în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Teatrul Bulandra va avea în plus şase posturi pentru personalul artistic şi şapte pentru personalul tehnic, Teatrul Metropolis – patru pentru personal tehnic, Teatrul Odeon – opt pentru personalul artistic şi trei pentru personalul tehnic, Teatrul Nottara – cinci pentru personalul artistic şi trei pentru personalul tehnic, Teatrul de Comedie – zece pentru personalul artistic şi nouă pentru personalul tehnic, Teatrul Ion Creangă – opt pentru personalul artistic şi patru pentru personalul tehnic, Teatrul de Revistă Constantin Tănase – zece posturi pentru personalul artistic, Teatrul Evreiesc de Stat – cinci pentru personalul artistic şi trei pentru personalul tehnic, Teatrul Excelsior – 15 pentru personalul artistic şi opt pentru personalul tehnic, Opera Comică pentru Copii – 23 pentru personalul artistic şi patru pentru personalul tehnic şi Teatrul Ţăndărică – zece posturi pentru personalul artistic şi cinci pentru personalul tehnic.

Iniţiatorii proiectului justifică decizia de suplimentare a posturilor în 11 dintre cele 22 de instituţii de cultură din subordinea municipalităţii prin faptul că numărul reprezentanţiilor este în continuă creştere, iar complexitatea spectacolelor realizate în ultimul timp s-a dezvoltat semnificativ.

Proiectul a fost anunţat de primarul general Gabriela Firea săptămâna trecută, după întâlnirea cu directorii teatrelor din Bucureşti aflate în administrarea Primăriei Capitalei. Gabriela Firea spunea că în Bucureşti ar fi necesare 100 de posturi de actori, regizori, coregrafi, instrumentişti şi peste 100 de posturi pentru personalul tehnic.

”Din cauza unor decizii guvernamentale din 2009-2010, toate teatrele din ţară au avut de suferit prin faptul că s-au blocat toate posturile. Şi teatrele din Bucureşti au avut de suferit şi, la întâlnirea pe care am avut-o recent cu managerii teatrelor, s-a evidenţiat un necesar de peste 200 de locuri care ar trebui urgent deblocate. Ar fi necesar un număr de 100 de posturi de actori, regizori, coregrafi, instrumentişti şi peste 100 de posturi pentru personalul tehnic”, preciza edilul şef al Capitalei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.