Universitatea Harvard a strâns 1,2 miliarde de dolari din donaţiile primite în anul fiscal 2016, stabilind un nou record pentru această instituţie de învăţământ superior din Statele Unite, informează bloomberg.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Universităţile din Statele Unite au atras împreună donaţii de 41 de miliarde de dolari în anul fiscal 2016, a anunţat marţi Council for Aid to Education. 

Universitatea Stanford a ocupat locul al doilea în topul universităţilor americane cu donaţii de 951 de milioane de dolari.

Universitatea Southern California a ocupat locul al treilea, cu donaţii de 667 de milioane de dolari. 

Pe locurile următoare s-au clasat Johns Hopkins University (657 milioane de dolari), University of California-San Francisco (596 milioane de dolari) şi Universitatea Cornell (588 milioane de dolari).

A fost pentru a doua oară când Harvard a învins Stanford în ultimii 12 ani în cursa de strângere de fonduri la care participă instituţiile de învăţămând superior din Statele Unite.

Totalul de 41 de miliarde de dolari reprezintă o scădere cu aproximativ 2% faţă de totalul din anul precedent. 

Primele 20 de universităţi din topul 2016 au acumulat împreună 27% din totalul donaţiilor. 

Aproximativ 950 de universităţi americani au participat la acest sondaj realizat de Council for Aid to Education. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.