Un zbor privat al companiei SpaceX, care transporta doi astronauţi saudiţi şi alţi pasageri, s-a întors pe Pământ, marţi seară târziu, după o călătorie de nouă zile pe Staţia Spaţială Internaţională, transmite The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Capsula SpaceX care îi transporta pe cei patru s-a paraşutat în Golful Mexic, chiar în largul coastei Floridei, la 12 ore după ce s-a desprins de laboratorul orbital.

Guvernul saudit a achitat nota de plată de milioane de dolari pentru cei doi astronauţi ai săi: Rayyanah Barnawi, un cercetător în domeniul celulelor stem care a devenit prima femeie saudită în spaţiu, şi pilotul de vânătoare Ali al-Qarni.

Barnawi şi-a şters lacrimile în timp ce îşi încheia experimentele şi se pregătea să părăsească Staţia Spaţială.

"Fiecare poveste are un sfârşit şi acesta este doar începutul unei noi ere pentru ţara noastră şi pentru regiunea noastră", a declarat ea luni.

Un om de afaceri din Knoxville, Tennessee, care a înfiinţat o echipă de maşini de curse, John Shoffner, şi-a plătit singur drumul spre staţia spaţială.

Posesorii de bilete au fost însoţiţi de astronautul NASA în retragere Peggy Whitson, care acum lucrează pentru compania din Houston care a închiriat zborul, Axiom Space.

Aceştia s-au lansat pe orbită săptămâna trecută, în cadrul celui de-al doilea zbor închiriat de Axiom către Staţia Spaţială. Compania intenţionează să trimită mai mulţi clienţi până la sfârşitul anului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.