Un tablou pictat de cântăreţul britanic David Bowie, cumpărat cu 5 dolari de un particular dintr-un magazin caritabil, a fost pus în vânzare online, marţi, şi a fost rapid vândut cu 9.000 de dolari, potrivit organizatorului canadian al vânzării, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Estimat între 9.000 şi 12.000 de dolari canadieni (6.000 - 8.100 de euro), lucrarea, un tablou de 20 pe 25 cm reprezentând un portret de profil, a depăşit 17.000 de dolari în câteva ore de la lansarea vânzării online care trebuie să se încheie pe 24 iunie.                

Mai întâi vândut în 2001 pe site-ul de internet consacrat cântăreţului britanic, tabloul intitulat "DHead XLVI" s-a aflat în magazinul caritabil din Ontario, unde un anonim l-a cumpărat pentru suma de 5 dolari (3,38 de euro). Acest fericit cumpărător este cel care a contactat casa de licitaţii. 

"Opera a fost pictată între 1995 şi 1997 în cadrul unei serii de portrete de David Bowie (numite "Dead Heads sau DHeads"), care îl reprezentau pe artist sau pe apropiaţii săi, a explicat pentru AFP Rob Cowley, preşedinte al casei de licitaţii Cowley Abbott care s-a ocupat de vânzare. "Ea este semnată şi datată 1997 pe verso". 

Opera reprezintă pe fundal roşu şi albastru un chip din profil ale cărui trăsături lipsesc. 

Tablourile lui David Bowie se găsesc rar la vânzare şi este prima dată când una dintre operele sale este vândută la licitaţie în Canada, potrivit lui Cowley. "Suntem foarte fericiţi să descoperim că opera de artă este originală şi autentică. Suntem admiratori ai operei lui David Bowie şi este foarte emoţionant să aducem o operă de-a sa pe piaţă", a explicat el. 

"Cameleon" al rockului, David Bowie a vândut aproape 140 de milioane de albume pe parcursul carierei sale. Vizionar, el a avut o influenţă incontestabilă în muzică, cinema, modă şi artă. Artistul a murit de cancer pe 10 ianuarie 2016, la două zile după cea de-a 69-a aniversare a sa. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.