Un tablou al maestrului francez al impresionismului Claude Monet, care a fost deţinut de un privat din 1948, ar trebui să ajungă la 3 milioane de euro când va fi vândut la Paris, la sfârşitul acestei luni, a anunţat casa de licitaţii Ader.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peisajul "Les Saules, Giverny" ("Sălciile, Giverny"), care datează din 1886, reapare pe piaţa franceză de artă, unde picturile lui Monet au devenit din ce în ce mai rare.

Este unul dintre cele aproximativ treizeci de loturi din cadrul viitoarei vânzări de artă impresionistă şi modernă a casei de licitaţii Ader de la Hotel Drouot, programată pentru 24 noiembrie.

"Tablourile lui Claude Monet de această amploare, de această dimensiune nu mai există cu adevărat în rândul familiilor franceze. Ele se găsesc mai ales în marile muzee sau în colecţii străine, dar este foarte rar să le găseşti în Franţa", a declarat vineri David Nordmann, directorul de licitaţii al Ader, pentru Reuters, în cadrul unei avanpremiere a vânzării. "Este o oportunitate pentru piaţa franceză", a adăugat el.

Pictura în ulei a lui Monet - care măsoară 73 cm pe 92 cm - a aparţinut unei familii de origine evreiască şi a fost expusă în apartamentul lor luxos din centrul Parisului. Bunicul familiei a cumpărat tabloul de la o galerie din Nisa în 1948, iar de atunci a rămas în familie.

Deşi nu este la fel de faimos ca nuferii lui Monet sau picturile de la Gare Saint Lazare, care pot avea preţuri care ajung la 100 de milioane de euro, "Les Saules, Giverny" poartă stilul caracteristic al artistului.

"Este o lucrare tipică lui Claude Monet, în special prin tuşele şi prin modul în care redă lumina", a spus Nordmann.

Monet şi-a găsit liniştea în Giverny, la vest de Paris, din 1883 până la moartea sa în 1926, transformând o casă din stuc roz în locuinţa şi atelierul său permanent şi cultivând o grădină în stil japonez, cu flori şi copaci răspândiţi pe un iaz cu nuferi, care a inspirat multe dintre picturile sale.

Licitaţia include, de asemenea, o lucrare a pictoriţei americane Mary Cassatt. "Portrait de Jeune Fille au Chapeau Blanc" ("Portret de tânără femeie cu pălărie albă") este estimat între 800.000 şi 1,2 milioane de euro.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.