Un spectacol dedicat persoanelor cu dizabilităţi de învăţare sau fizice, ”Patru Colţuri/ Four Corners”, va fi prezentat în luna decembrie la Bucureşti şi Cluj-Napoca de Blink Dance, unul dintre puţinele teatre de succes din Marea Britanie care abordează tema incluziunii sociale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolul va fi prezentat cu supratitrare în limba română pe 6 şi 7 decembrie, de la ora 19.00, respectiv de la ora 14.00, la Fabrica de Pensule din Cluj-Napoca, şi pe 8 decembrie, de la ora 19.00, la Macaz Bar Teatru Coop. din Bucureşti.

”Patru Colţuri/ Four Corners” are ca temă principală incluziunea socială şi promovează modelul pozitiv de dizabilitate, spectacolul incluzând artele de teatru-dans multisenzoriale.

Piesa este de interes pentru adulţi şi tineri cu dizabilităţi de învăţare sau fizice deoarece adresează teme sociale de egalitate şi autoreprezentare a persoanelor vulnerabile şi prezintă o victorie a personajului principal, care inspiră şi motivează. Spectacolul poate fi urmărit, însă, şi de copii.

Spectacolul va fi în turneu internaţional în Marea Britanie, Irlanda şi România.

Pentru turneul în România organizatorii au pregătit trei ateliere de teatru-dans pentru tineri cu şi fără dizabilităţi de la Şcoala Gimanzială “Nicolae Iorga” şi “Şcoala Specială nr. 2” din Cluj-Napoca şi “Centrul Cultural Nicolae Bălcescu” din Bucureşti.

Atelierele de dinainte şi după spectacol sunt bazate pe metodologia cunoscută în Marea Britanie şi SUA sub numele de ”Drama in Education”. Aceste ateliere constau în exerciţii şi jocuri de mişcare şi coordonare pe muzică, jocuri de ritm şi de coordonare în spaţiu care dezvoltă comunicarea în grup şi creativitate artistică.

Blink Dance Theatre este un grup de artişti format din absolvenţi ai Goldsmiths University of London şi include doi artişti BlackBritish cu dizabilităţi de învăţare. Blink Dance este cunoscut în Londra ca unul din teatrele de succes care abordează temele de incluziune socială.

Blink Dance organizează de peste şapte ani spectacole şi ateliere pentru incluziune în arte, INSET şi teatru forum în şcoli, organizaţii artistice şi cu artişti-facilitatori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.